School is Cool


+ Great Mountain Fire


De coolste band die onze zuiderburen sinds lange tijd voortbrachten!

Er valt zeker te twisten over de stelling van deze bandnaam, maar dat geeft meteen de branie aan van deze vlammende boys and girl, die elementen van o.a. Vampire Weekend en Pixies combineren tot iets heel tofs.

'Entropology' heet het supergoed ontvangen debuutalbum van School is Cool en afgelopen jaar werd de band ook nog even voor niet minder dan vijf MIA’s genomineerd in de categorieën Beste Groep, Live Act, Videoclip, Rock/Alternative en Doorbraak van het Jaar. Mocht je geen idee hebben, de MIA’s zijn de belangrijkste Belgische popprijzen.

Deze Vlamingen stonden begin 2012 in Groningen op de planken tijdens het Eurosonic Festival. Bovendien kon je School is Cool al bewonderen tijdens de eerste 2012-editie van Vlammende Vlamingen. Check hun video hieronder en verwen jezelf gewoon op een heerlijk avondje Vlaamse indiepop van de bovenste plank.

Great Mountain Fire
Indie, pop en rock gaan uitstekend samen, dat is geen  goed bewaard geheim. Maar zo scherp en catchy als deze Vlaamse mannen de muzikale genres bij elkaar brengen is ongehoord. Wellicht heb je hun album 'Canopy' al geluisterd via de 3voor12 Luisterpaal, dan weet je wat we bedoelen. School is Cool, maak je borst maar nat om hier nog overheen te komen!