Jacuzzi Boys


+ Those Foreign Kids + the freeloaders


Jacuzzi Boys

Miami Sound Machine krijgt een nieuwe betekenis door deze catchy Boys uit Miami

Wat was het 16 december een heftig feestje in AreaFiftyOne met Black Lips en The Chase Club. Dat smaakte bij ons in ieder geval naar meer!Gelukkig is er nu alweer een vette garageband onderweg naar Eindhoven: Jacuzzi Boys! Wie een gat in de lucht sprong vanwege de Black Lips show, zal hetzelfde doen bij dit optreden. Wanneer je denkt; Jacuzzi wie?! Ga dan als een gek naar hun nieuwe album ‘Glazin’’ luisteren, en spring daarna een gat in de lucht.

Glazin’ is ’n typisch garagerock album, met aanstekelijke, smerige én lieve songs. Bovendien bevat ’t voldoende ‘doo-wa-diddies’ en ‘gabba-gabba-heys’ die je keihard aan het dansen en meeschreeuwen krijgen. Glazin’ is pas het tweede album van het trio, maar dat betekent niet dat ze pas net bezig zijn. Jacuzzi Boys is namelijk meer van de 7-inches, die ze bovendien uitbrengen op de beste underground labels van het moment. Ze namen splits op met onder andere King Khan en Nobunny.

Jacuzzi Boys heeft precies de juiste weg gevonden tussen 60’s rock en 70’s punkrock. En als een klein leger vrouwelijke fans hun vagina voor je versiert en er een videoclip mee opneemt, dan kun je er als band vanuit gaan dat je rete rock ‘n’ roll bent! Wij hebben er superveel zin in, want we zijn nog steeds aan het bijkomen van Black Lips. Met een dikke smile op onze kop!

Those Foreign Kids
Zowel de sound als de naam van deze band doen een grote club mensen uit verre oorden vermoeden, maar niks is minder waar. Dit Haarlemse garagenoise-duo doet het lekker met z’n tweeën. Met de energie van  Death From Above 1979 en de gruizige fuzzlagen van shoegazers A Place to Bury Strangers denderen ze door hun debuut 'Rekkordings' heen. De songs klinken donker en zelfs een beetje creepy, maar met titels als ‘A Place to Bury Horses’ en ‘Pulled Apart by ‘Strangers’ maken ze dat met een flinke dot humor helemaal goed.