Coffin Carnival V: o.a. The Apemen + Milwaukee Wildmen + The Crowfoot Conspiracy


Line up: The Apemen (Reunion show 2012) + Milwaukee Wildmen + The Crowfoot Conspiracy (Torment) + The Rippers + As Diabatz + The Sensational Second Cousins


Coffin Carnival V: o.a. The Apemen + Milwaukee Wildmen + The Crowfoot Conspiracy

Het eerste lustrum voor Coffin Carnival staat voor de deur! Ook deze editie wederom een rockend programma vol psychobilly, punkrock en garagepunk!

Tijdschema
17:30 Doors Rambler
18:30 Doors Effenaar
19:15 - 20:00 E – As Diabatz
20:15 – 20:45 R – Sensational Second Cousins
21:00 - 21:45 E – Crowfoot Conspiracy
22:00 - 23:00 R – Milwaukee Wildmen
23:15 - 00:15 E – The Apemen
00:30 – 01:30 R – The Rippers

The Mullet Monster Mafia hebben wegens een kwetsuur van één van de bandleden hun tour afgezegd. Op deze korte termijn is het ons helaas niet gelukt een gepaste vervanger te vinden.

The Apemen

We zijn compleet, de namen voor Coffin Carnival 2012 zijn bekend. De headliners voor 2012 zijn niemand minder dan de gruizige garagesurfers van The Apemen die een 'reunion tour' doen en daarbij uiteraard Eindhoven niet overslaan.

Milwaukee Wildmen
Misschien wel de belangrijkste psychobilly band van de lage landen, dat hoeven we je niet verder uit te leggen. In ieder geval één van de meest actieve, langst bestaande en meest energieke. Populair tot in de uithoeken van het Russisch grondgebied en met hun onvervalste psychobilly knallers bewezen ze sinds begin jaren ’90 al heel vaak in Eindhoven dat het feest is als deze wildemannen in de buurt zijn.  

The Crowfoot Conspiracy
Ook co-headliner The Crowfoot Conspiracy is natuurlijk een erg stoere naam. Eigenlijk betekent dat niet minder dan de heroprichting van de legendarische psychobilly band Torment! Want laten we eerlijk wezen, ook al is er hier geen sprake van de originele line-up, met voormalig leden van Torment, Long Tall Texans, The Marksmen, Rattler en Cultic Heads is het een killer bezetting. Verwacht alle hits van Torment! Of zoals de band zelf zegt: 'a sweet reunion of old tunes and good times'.

The Rippers
Deze 60’s punkers komen rechtstreeks van ‘niemands eiland’ Sardinië. Reken maar dat je dan tijd hebt om je rippende riffs tot in de rippende puntjes te oefenen. Rhythm and blues on speed met een gillende mondharmonica, dat is waar deze gruizige Italianen elke tent mee afbreken. Dan weet je dat vast.

As Diabatz
De Braziliaanse psycho meiden van As Diabatz zijn energiek, spelen eigen werk en covers van psycho classics. Deze dames hebben een live reputatie waar je 'u' tegen schreeuwt en zetten in Eindhoven ongetwijfeld een psychoset neer om van te smullen!

The Mullet Monster Maffia (afgelast)
Zo geschift als de bandnaam The Mullet Monster Maffia is, zo geschift klinkt hun muziek; instrumentale surftrash met onvervalste mariachi-trompetten uit Mexico. Of Brazilië eigenlijk, want daar komen deze vier kerels vandaan, net als de meiden van As Diabatz. Bereid je voor op een Zuid-Amerikaans psychofeestje vanavond!

The Sensational Second Cousins
Jawel, recht uit Klazienaveen komen deze twee achterneven. Met drum, gitaar en zang zorgen ze voor een sensationele pot rockabilly en leunen daarbij zwaar op de rock ‘n’ roll klassiekers van vroeger. En vroeger, tja, toen was alles beter.