Club Cross-linx: dj Kypski & Matangi Quartet + Jameszoo


ism Muziekgebouw Eindhoven


Lyrische snaarstrijken en pompende beats, van verstild naar eclectisch.

Cross-linx is een festival dat de rafelranden van modern klassieke muziek opzoekt en op één stapel gooit met nieuwerwetse popmuziek. Vier keer per jaar toveren we de kleine zaal om tot Club Cross-linx; Op één avond, in de intimiteit van de kleine zaal, genieten van genre overschrijdende muzikanten. Vanavond de eerste editie.

Een muzikale reis door Dj Kypski & The Matangi String Quartet. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar dat is het niet. Zeker niet als je weet dat die reis langs genres als hip hop, dubstep en disco voert. En dat het naast heel mooi ook nog eens ontzettend dansbaar is.

Scratchter en dj Kypksi is vooral bekend van zijn werk in de Utrechtse formatie C-Mon & Kypski, die zo’n beetje alle moderne muziekstijlen mengen tot een ubercatchy en dansbaar geheel. Soms met grote band, soms als duo en even zo vaak met speciale gasten uit alle hoeken van de nationale muziekwereld. Het is dus helemaal zo gek niet dat Kypski een samenwerking aangaat met het Matangi String Quartet, dat wordt gezien als een klassiek kwartet met een gezonde rock ‘n’ roll inslag. De vier geven vanaf 1999 concerten over de hele wereld, van Amsterdam tot Shanghai en lieten daarbij hun publiek regelmatig ademloos achter. Dance en klassiek ontmoeten elkaar vanavond tijdens deze editie van Club Cross-linx en smelten samen tot een kwintet dat Club Cross-linx in vuur en vlam zet.

Jameszoo
Deze artiestennaam is het alter ego van de Bossche muzikant Mitchel van Dinther. Hij maakt beats die net even anders zijn en kleedt die aan met jazzy sounds die als pratende jungledieren klinken. Deze omschrijving klinkt misschien enorm experimenteel, de muzikale uitkomst is dromerig, warm en verfrissend. Een verrassend avontuurlijke opwarmer voor dj Kypski & Matangi Quartet dus.