Breek: Drum n Bass o.a. Ulterior Motive *Unofficial Winterclash Afterparty*


Line-up: Ulterior Motive (Subtitles, Critical, Metalheadz, UK) + One87 (Star Warz, BE) + Oli Benet (Barcelona, ES) + Nymfo & Proxima (Breek, NL)


De 15e Breek alweer! Drum n Bass is meer dan alive in Eindje. Massive!

Het is weer tijd voor een nieuw avontuur van Breek! Na de vorige editie van 2 december is de storm weer gaan liggen. Dat is van korte duur gelukkig, want vanavond zullen de donderende bassen wederom door de zaal rollen en zal de atmosfeer doorklieft worden door felle scheuren. En dat is precies zoals het hoort! De 15e editie wordt massive!

Het viel nog niet mee om een artiest te bedenken die net zoals First Lady Storm, met haar nog altijd uitstekende dj kwaliteiten, Breek meer dan eert met een optreden. Vandaar dat er ditmaal voor iets heel anders gekozen is: in plaats van een veteraan, is nu gekozen voor een act die pas sinds enkele jaren bezig is met een complete overname van de scene. Let wel, overname is verre van overdreven; met releases op Metalheadz, Subtitles en Reinforced is de top wel zo’n beetje bereikt. Gelukkig weerhoudt dit feit ze er niet van om stevig aan de weg te blijven timmeren, opdat eeuwige roem ook hen ten deel valt. Iemand al een idee over wie dit gaat? Juist ja, Ulterior Motive natuurlijk!

Deze twee jongens, afkomstig uit Bournemouth, besloten in 2003 tot een samenwerking nadat bleek dat ze beiden een liefde deelden voor de drum’n’ bass sound van eind jaren ‘90. Intensieve studiosessies was het gevolg, wat uiteindelijke leidde tot hun debuut én doorbraak op het gerenommeerde label van Teebee, Subtitles. Sindsdien hoort Ulterior Motive bij de grote jongens, en dat hebben ze dan ook verdiend!

En dat is nog niet alles. Speciaal uit het Belgische Gent zal dj One87 Eindhoven weer eens met een set komen vereren. Bekend van de grootse Starwarz feesten timmert deze dj van de oude school tegenwoordig ook als producer aan de weg, met releases op labels zoals Critical en Nemesis. Verwacht een sterke opmars de komende jaren, met wellicht op Breek een voorproefje van al wat er komen gaat!

Om de vaart erin te houden zal dj Oli Benet de avond een passend slot bezorgen met ongegeneerde hits om stevig op los te gaan. Residenten Proxima en Nymfo zorgen voor de intro van de avond, zoals jullie ondertussen wel gewend zijn.

De vorige keer stonden oudgedienden en tijdloze klassiekers centraal, nu zijn dat verse spelers en tunes van de toekomst. Zet je helm op, doe je gordel om en vergezel ons op deze duizelingwekkende tijdreis!

Deze avond is tevens een van de afterparty's van Winterclash, het inline event in AreaFiftyOne!