Club 3VOOR12 Eindhoven: Arie-Wubbo soundtrack live + Che + Hijos de Mayo


Club 3VOOR12 Eindhoven: Arie-Wubbo soundtrack live + Che + Hijos de Mayo

Dé clubavond voor de tofste nieuwe Eindhovense bands, gepresenteerd door dé muzieksite van Eindhoven.

De namen van de eerste clubavond in 2012 zijn bekend. Het belooft een bijzondere editie te worden met de primeur van de live uitvoering van de Arie-Wubbo soundtrack in Eindhoven. En er is meer, want ook rapper Che en post-rockers Hijos de Mayo spelen op de eerste clubavond van 2012.

Arie-Wubbo soundtrack
Joep van Son (The Sugarettes, Nikoo) maakte samen met Jelle van Veenen, Mariska Loumans (The Sugarettes, FOAM) en nog vele anderen een soundtrack bij het boek Arie Wubbo, de ultieme roadmovie op papier van schrijver Miel Blok. Die soundtrack is bijzonder goed ontvangen en behoort tot een van de beste releases van Nederlandse bodem van 2011. De popliedjes hebben een indie en folkachtige inslag met een internationale allure. Niet voor niets dat naast de landelijke media in Nederland ook BBC de soundtrack heeft ontdekt. De soundtrack is alleen nog maar op de release dag van het boek met de gehele band live gespeeld in Cul de Sac, Tilburg. Op onze clubavond wordt de soundtrack voor het eerst integraal live gespeeld in Eindhoven, thuisstad van Joep van Son. Uiteraard met de gehele band. Beluister hier alvast alle nummers van die soundtrack. (Gebruikers van een iPhone kunnen de ‘Arie-Wubbo app’ gratis downloaden met boek én soundtrack. Een aanrader!)

Che
Na de subtiele popliedjes van Joep van Son en de rest van de band zorgen Che en Hijos de Mayo voor het stevigere werk van de avond. Che doet dat met zijn rap/zang begeleid door een rock band en Hijos de Mayo speelt duistere (post) stoner rock. Che presenteerde  in oktober zijn nieuwe album ‘Bestemming Onbekend’ en de eerste single ‘Groeten Aan De Klok’ is een ware nederhop-hit in potentie die ook al door 3FM is ontdekt.

Hijos de Mayo
Ook Hijos de Mayo bracht dit jaar een nieuw album uit genaamd ‘In Sound Underground’. ‘Silence Unsaid’, het openingsnummer, wordt regelmatig gedraaid bij 3VOOR12/Eindhoven radio. Je kent de snaarmannen misschien nog van de band Gifkip, drummer Ivo van Red King Rising en zangeres Boukje Blanck van GodsChosenDealer en Moral Anxiety. Kortom veel nieuwigheid en exclusiviteit op de eerste Club 3VOOR12/Eindhoven.