Admiral Freebee


A Close Encounter With...


Admiral Freebee solo naar Effenaar voor intieme songs en prachtige verhalen.

Het Vlaamse Admiral Freebee staat al jaren aan de top van de rootsmuziek in de Benelux. Van heel klein akoestisch tot zwaar rockend en bombastisch, frontman Tom van Laere en consorten kunnen er mee uit de voeten. Voor een intieme show in de serie ‘A Close Encounter With…’ komt Van Laere nu naar de Effenaar.

Vroeg of laat moest Admiral Freebee natuurlijk aan de beurt komen voor een ‘close encounter’. Luister maar eens naar ‘Old Angel Midnight’ op de website van Admiral Freebee. Deze single van het onlangs uitgebrachte album ‘Wreck collection – The Singles’ is een meer dan aardige indicatie van al het moois dat je vanavond kan verwachten. De admiraal zal zijn liedjes brengen met gitaren, een lichte toets op een piano, maar ook meer experimentele instrumenten. En uiteraard worden de bitterzoete songs voorafgegaan door zijn inmiddels legendarische inleidingen vol humor en Vlaams absurdisme. Deze avond is het beste middel tegen een nawinterse depressie.

Dit concert is onderdeel van de gezamenlijke concert serie 'A Close Encounter With...' van Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven. Eerder presenteerden we onder meer CocoRosie, Elvis Costello, Steve Earle, Tom McRae en anderen.