Mindcamp: Plaid (live) + Funckarma (live) + Julien Mier (live)


Mindcamp presents


+ Plaid dj set + Funckarma dj set


Mindcamp: Plaid (live) +  Funckarma (live) + Julien Mier (live)

Mindcamp brengt je de beste electronica & IDM live acts, vj's en dj´s.

Mindcamp is de nieuwe, terugkerende IDM avond van de Effenaar. Een avond op de leest van illustere electronica labels als Warp ( Autechre), Skam (o.a. Boards Of Canada) en Rephlex (Aphex Twin). Samen met Hollandsche IDM helden Funckarma presenteren we een avond die zowel je oren als je ogen uitdaagt. Drie IDM acts zoeken vanavond de grenzen op van audiovisuele kunst. Live en experimenteel zullen deze geluidskunstenaars de mogelijkheden van electronische muziek in kaart brengen. Zo hoef je ten minste niet een jaar lang te wachten op een volgend STRP festival. Klik hier om je aan te melden voor het facebook event.

PLAID
De heren van Plaid brachten in september ‘Scintilli’ uit, alweer hun negende album. In de afgelopen 21 jaar stonden ze 5 maal eerder op het Effenaar podium. Het Londense duo staat al geruime tijd onder contract bij het roemruchte electronica-label Warp Records. Daarnaast brachten ze werk uit op Trent Reznor’s label Nothing Records. Mede dankzij remixes en producties voor Björk, Red Snapper en Goldfrapp gelden Andy Turner en Ed Handley als hele grote meneren aan het IDM-front.

FUNCKARMA
De in Den Haag gevestigde gebroeders Funcken brengen experimentele dance to the next level. Roel en Don geven je atmosferische soundscapes en zware baslijnen, maar net zo makkelijk dansvloerknallers. Soms funky, soms gebroken ritmes, soms acid. Een electronische mix van jazz, dub en drum ‘n bass is het verrassende, maar oh zo smakelijke resultaat. De mannen tekenden ook bij Warp, die hun post-electro sound een gepast platform gaf. Met naadloos op elkaar afgestemd beeld en geluid belooft het een hypotiserende dance-ervaring te worden.

JULIEN MIER
Het aanstormende talent van de vanavond is Julien Mier. Met zijn brede palet vol verknipte melodieën en percussie schildert de jonge producer een eclectisch landschap, geïnspireerd door alles wat geluid maakt. De muzikale idealist bracht de EP’s ‘Have Courage Funny Thing’ en ‘The Galaxy Twist’ uit op het label Ship Wrec. Zijn missie: de grenzeloosheid van electronische muziek aan de wereld laten zien.

Plaid (UK, Warp)

Funckarma (NL)

Julien Mier (NL, Lomechanik)