Matthew and the Atlas + David Lemaitre


Maak kennis met de prachtige melancholische folk van dit Britse talent voor fans van Mumford & Sons en Fleet Foxes! Ook support David Lemaitre is er om in de gaten te houden!

Matthew and the Atlas is een muzikale kruising tussen het beste uit Amerika en Engeland op het gebied van dromerige pop en folk. Frontman Matthew Hegarty is een zanger waar je haren in positieve zin van overeind gaan staan. Zijn stem houdt het midden tussen die van naamgenoot Antony Hegarty (Antony and the Johnsons), Jason Molina (Magnolia Electric Co.) en Marcus Mumford (Mumford and Sons). Matthew komt vanavond solo naar de kleine zaal voor een extra ingetogen show.

Hun fantastische debuut ‘To the North’ werd in 2010 opgevolgd door de EP ‘Kingdom of Your Own’ en sindsdien is de ster van Matthew and the Atlas reizende. Na twee tours in de UK met onder meer Mumford and Sons, kwam eindelijk het vasteland aan de beurt. Maar ze vergaten wel Eindhoven aan te doen! Dat kan natuurlijk niet, dus vandaar deze extra solo show in de lage landen. Kom genieten van een avondje kippenvel opwekkende folk. Wat wil een mens nog meer in het koude januari?

David Lemaitre
Nick Drake, Ellioth Smith, Jose Gonzales en met name Fink resoneren in de prachtige songs van David Lemaitre. Warme beats en strijkers gecombineerd met zijn zwoele gitaartokkels en falsetto zang. De muziek van deze man is een zeer fraai begin van een ontzettend mooie avond.