Elvis Costello


A close encounter with...


Een intieme avond met een even legendarische als veelzijdige singer-songwriter.

'A close encounter with ...' is de concertserie van de Effenaar in samenwerking met Muziekgebouw Frits Philips. Eerder vonden in deze serie al concerten van Antony & The Johnsons, CocoRosie, Alela Diane, Steve Earle en Tindersticks plaats.

Tijdens dit intieme solo-optreden zal Costello een combinatie van nieuw werk en klassiekers ten gehore brengen.

De imposante carrière van Elvis Costello bestrijkt nu al meer dan 35 jaar en is muzikaal zeer divers: van Britse new wave tot klassiek, jazz en americana. Naast eigen werk heeft hij vele samenwerkingen op zijn naam staan: van Burt Bacharach tot het Brodsky Quartet en van Madness tot Paul McCartney. Costello kreeg diverse onderscheidingen, waaronder een Nederlandse Edison Award, een BAFTA en een Grammy. In 2010 verscheen zijn meest recente wapenfeit ‘National Ransom’ dat hij in samenwerking met producer en meervoudig Grammy-winnaar T-Bone Burnett maakte.

Eerder dit jaar verscheen het verzamelalbum ‘Pomp & Pout - The Universal Years’ in Nederland. Zoals de titel doet vermoeden staan op het album tracks van zijn albums die tussen 1998 en 2010 bij Universal zijn verschenen, zoals ‘Painted from Memory’ met Burt Bacharach, ‘When I Was Cruel’, ‘The Delivery Man’, ‘The River in Reverse’ met Allen Toussaint en ‘Momofuku’.

De soloconcerten van Elvis Costello zijn befaamd om hun schoonheid, humor en hun vele muzikale hoogtepunten en kippenvelmomenten.

Weet je niet waar het Muziekgebouw Eindhoven zit? Kijk dan op dit plattegrondje