Uitverkocht

De Dijk (UITVERKOCHT)


+ Allez Soldaat


De Dijk met nieuw album 'Scherp de Zeis' naar grote zaal.

De Dijk is misschien wel de meest succesvolle Nederlandstalige rockband aller tijden. Liedjes als ‘Dansen op de Vulkaan’, ‘Als Ze er Niet is’ en ‘Groot Hart’ zitten diep geworteld in het DNA van de Nederlandse popmuziek.

Zanger Huub van der Lubbe en zijn vrienden brachten maar liefst 20 albums uit, wonnen de Nederlandse Popprijs voor hun oeuvre en tourden zich menigmaal vierkant in de rondte.

Toch zijn de mannen van De Dijk verre van versleten. Alleen het feit al dat ze na een bestaan van 30 jaar een hele dikke Amerikaanse platendeal scoren zegt genoeg. In 2010 kwam namelijk het album 'Hold on Tight' van Solomon Burke & De Dijk uit. Ondanks het overlijden van soulzanger Burke -nota bene onderweg naar Amsterdam voor een concert met De Dijk- kwam de plaat toch uit.

Dit jaar kwam het nieuwe meesterwerk ‘Scherp De Zeis‘ uit. Hoe treurig de gebeurtenissen in de recente bandgeschiedenis ook waren, aan het nieuwe album valt het niet af te horen. Het lijkt er eerder op alsof die tegenslag de band juist energie heeft gegeven. De plaat begint met een krakende gitaarversterker, en dat lijkt haast symbolisch. Alsof de band wil zeggen: ‘nu gaan we het even niet allemaal zo netjes doen’. Zoals in het onstuimige ‘Sjoege’ bijvoorbeeld, dat gevolgd wordt door een gedragen hoogtepunt ‘Kan Ik Iets Voor Je Doen’ waarin de blazers Huub van der Lubbe boven zichzelf uit doen stijgen. En dat is precies wat er in de Effenaar ook gaat gebeuren!

Allez Soldaat
Dit is de band rond Björn van der Doelen, ex-profvoetballer van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente, NEC) en uiteraard bekend Eindhovenaar. Hij is verantwoordelijk voor de teksten en muziek van de liedjes die in de prachtige Brabantse taal vertolkt worden. Kei mooi! 

Voor deze show is een speciaal Vip-arrangement mogelijk in onze skybox. Wilt u een exclusief aanbod voor uw relaties, of een bedrijfsuitje? Kijk op onze verhuur-pagina voor meer informatie.