Sigur Rós - INNI


concertfilm (75 minuten)


Intense concertfilm van Sigur Rós

'Inni' is een 75 minuten durende film van Sigur Rós' laatste show voor de sabbatical zonder einddatum van de band vanaf eind 2008. Het is de tweede live muziekfilm van de band, na het grote succes van Heima uit 2007. 'Inni' mag gezien worden als de tegenhanger van de caleidoscopische film Heima, en focust zich volledig op het optreden van de band. 'Inni' is bijna monochromatisch gefilmd en geeft een intiem, bijna claustrofobisch beeld van het optreden. Dichter bij de band ben je nog nooit geweest.

Opgenomen en geschoten tijdens twee nachten in Alexandra Palace in Londen, aan het eind van de wereldtour rond hun vijfde en laatste album 'Með suð í eyrum við spilum endalaus', laat 'Inni' de band zien op de top van hun kunnen. Voor het eerst vastgelegd op film met alleen de vier kernleden sinds de band werd bijgestaan door strijkkwartet Amiina aan het begin van deze eeuw.

'Inni' werd geregiseerd door Vincent Morisset (o.a Miroir Noir van Arcade Fire ). Hij versterkte de sfeer van de film door het orginele digitale materiaal op16mm film over te zetten, en dat dan weer te filmen door bijzondere lenzen en gevonden voorwerpen. Het zorgt ervoor dat 'Inni' er uitziet alsof het oude opnames zijn.

Mede door het indrukwekkende geluidssysteem van de Effenaar biedt deze concertfilm een overdonderende live ervaring!