Uitverkocht

Mark Lanegan Band


+ Creature With The Atom Brain


Mark Lanegan Band

Mark Lanegan Band begraaft de blues met...heavy bluesrock!

We moesten er lang op wachten maar eindelijk is er het nieuwe album van de Mark Lanegan Band uit. Het heet ‘Blues Funeral’ en ondanks deze lugubere titel, vonden we het een mooie gelegenheid om Mark weer eens uit te nodigen in de Effenaar, met band deze keer. 

Sinds zijn laatste solobaby ‘Bubblegum’ uit 2004, zong Lanegan vooral veel op albums van anderen. Zo speelde hij tijdelijk in Queens of The Stone Age, doet mee op uitgaven van onder meer Melissa Auf Der Maur, Masters of Reality en Creature With The Atom Brain en maakte hij een paar prachtige platen met Isobel Campbell. In 2010 stond hij zowel solo als met Campbell in de Effenaar en beide shows waren vocale hoogtepunten.

Voor het nieuwe album kreeg Mark hulp van onder andere Greg Dulli (The Twilight Singers) en Josh Homme (Queens of the Stone Age) en vooral dat laatste is erg geruststellend. Op ‘Bubblegum’ was de hand van Homme namelijk zowel op het gebied van productie als op het gebied van de songs duidelijk hoorbaar. De twee bewezen al vele malen het beste in elkaar naar boven te halen en ook ‘Blues Funeral’ zal ongetwijfeld wegluisteren als een warme trip met de schuurpapieren strot van Lanegan die je troost tijdens deze begrafenis van de blues.

We sluiten af met een kort CV, want het is er eentje met gewicht! Mark Lanegan staat bekend vanwege zijn prachtige diepe en zware stemgeluid en zijn brede muzikale voorkeuren en keuzes; van de grunge van Screaming Trees tot de crooner-noir in zijn duetten met Campbell. Hij begon zijn muzikale carrière als frontman van die legendarische Screaming Trees, midden jaren 80. In de loop van de jaren 90 bracht hij zijn eerste soloalbums uit, gevolgd door diverse andere projecten zoals The Twilight Singers, Gutter Twins en Soulsavers.

Creature with the Atom Brain
Het Vlaamse Creature with the Atom Brain trapt lekker psychedelisch af vanavond. Met ex-leden van o.a. Millionaire en Mark Lanegan Band snap je al dat het de moeite loont om op tijd bij dit rockfestijn te zijn. De nieuwe plaat van Creature with the Atom Brain verschijnt in april en gelukkig is daar al een klein voorproefje van te beluisteren. Check de video hieronder!