Little Dragon


+ Chagall


Little Dragon

Een heerlijke mix tussen 80’s synthpop en dromerige soul.

Het klinkt cliché, maar let op onze woorden: de Zweedse triphop-formatie Little Dragon gaat het helemaal worden, zijn en blijven.

Little Dragon is een electropop band die bestaat uit drie Scandinavische baarden en een frêle Japanse dame. Ze brengen een lekkere mix tussen 80’s synthpop en dromerige soul en grijpen daarbij terug naar de electro uit de jaren tachtig, maar ook naar de meer volwassen house en techno van nu. Je kent triphop acts als Lamb, Hooverphonic, Koop en Moloko vast wel en in dat rijtje voelt Little Dragon zich heel comfortabel.

Tussen de samenwerkingen met Gorillaz, SBTRKT (Wildfire!), Raphael Saadiq, TV On The Radio, Koop en José González door, vond Little Dragon gelukkig ook de tijd om te werken aan een eigen nieuw album. 'Ritual Union' is deze zomer verschenen en oogst niets dan lof bij de internationale muziekpers!

Chagall
Wellicht heb je haar gezien bij DWDD, wellicht heb je haar album gehoord op de Luisterpaal van 3voor12 of ken je haar prachtsong ‘By Your Side’ uit de film ‘Tirza’. Of misschien heb je geen flauw idee wie Chagall is. In het muziekblad OOR werd de 23-jarige Amsterdamse al vergeleken met dubpop-grootheid James Blake, maar zelfs dan wordt deze zangeres tekort gedaan. Chagall heeft een unieke sound, een unieke stem en geeft vanavond ongetwijfeld een unieke show in het voorprogramma van Little Dragon.