Spinvis


Lola Kite


Spinvis

Een concert vol ironieloze romantiek en zorgvuldige liedjes over gebroken harten, droeve sneeuw en oorlog.

Na zijn theatershow trekt Spinvis weer stad en land in met een gloednieuwe clubtour. Met het derde album op zak heeft hij een zwik aan nieuwe wonderschone liedjes die zich langzaam doch zorgvuldig nestelen in een speciaal, warm plekje van je onderbewustzijn.

Al sinds zijn debuut, inmiddels 10 jaar geleden, wordt Spinvis geprezen om de ontwapenende invulling die hij geeft aan de Nederlandse popmuziek. Zijn liedjes klinken vaak eenvoudig, maar steken bijzonder sterk in elkaar. Muzikaal is Spinvis eigenzinnig. Tekstueel ongekend. Verhalend zingt (of moeten we zeggen: vertelt) hij bijna kinderlijk over de meest alledaagse dingen, van oorlog tot appeltaart, die als een herfstige Polaroid mentale beelden vormen waar je bij staat.

De afgelopen jaren stonden voor Spinvis in het teken van allerlei ‘zijprojecten’. Vanaf 7 november 2011 ligt er echter weer een eigen plaat in de winkels. Zelf noemt hij 'Tot Ziens, Justine Keller' een album vol ironie loze romantiek, waarop hij een brug probeert te slaan tussen poëzie, de ontroering en de beta wetenschappen. De grote zaal voelde nog nooit zo intiem als op 3 februari aanstaande. 

Lola Kite
Het voorprogramma is vanavond in handen van labelgenoten Lola Kite; Synthpop met een grote P. Verrassend? Ja, maar wel dubbel pret. Het in maart te verschijnen album heet 'I Start to Believe You' en komt uit bij Excelsior Recordings. Vanavond hoor je vast een dik voorproefje van die nieuwe plaat.