Uitverkocht

Jonathan Jeremiah


+ Yori Swart


Denk bij deze Britse zanger aan helden als James Taylor, Tim Buckley en Cat Stevens.

Zijn debuutalbum ‘A Solitary Man’  staat vol met folky soul songs en is net verschenen. Zowel pers als collega muzikanten zijn het er unaniem over eens: een supertalent is opgestaan!

Een laatbloeier kunnen we deze bijna dertiger eigenlijk niet noemen. Al op z’n twintigste vertrok Jonathan Jeremiah naar het beloofde land: de VS. De Brit vond er echter geen één van zijn helden uit de jaren ’60. Niet op de podia van New York en niet in de barretjes van LA. Bij terugkomst in Londen besluit Jonathan dan zelf maar een album te maken op de ouderwetse manier. Analoog en zoveel mogelijk live opgenomen. Er komen immers al genoeg albums uit een computer! En hoe klinkt dat dan? Nou, heel vet, warm en dik. Complete blazerssecties werden naar de studio gehaald om de songs van een dosis soul te voorzien, al komt Jonathan met alleen zijn stem ook al een heel eind. Dat bewees hij al in 2009 toen hij de zaal muisstil speelde tijdens Naked Song Fest in Muziekgebouw Eindhoven. 

 De loopbaan van Yori Swart kent een zeldzaam vliegende start. De jonge zangeres-componist-gitariste uit het Noord Hollandse Bergen won vorig jaar met haar band de Amsterdamse Popprijs. Dit jaar gingen ze er met zijn zessen vandoor met de Sena Performers POPnl Award en als klap op de vuurpijl won Yori op de valreep van 2011 ook nog eens de finale van de Grote Prijs van Nederland, afdeling singer-songwriter. In 2011 hebben Yori & band wind gezaaid, het moet raar lopen als ze in 2012 geen stormachtig succes oogsten. Het jaar begint goed, met een meezingende Matthijs van Nieuwkerk tijdens Yori’s optreden in De Wereld Draait Door, benoeming door 3FM als Serious Talent, een bijzonder succesvol optreden op Noorderslag, gevolgd door de release van haar debut album op 17 februari .