Pias Nites: dEUS + Vitalic + Crystal Fighters + Pete Philly + Balthazar


Een eclectisch muziekavontuur aangeboden door Pias!

Kaarten zijn te koop via Pias Nites


Pias Nites is niet zomaar een avondje uit. Het is niet eens zomaar een concert of mini-festival te noemen. Het is een eclectisch muziekavontuur. Kwaliteits muziek in een kwaliteits setting met kwaliteits herinneringen als logisch gevolg, zoals ze zelf zeggen. Het is een evenement, een experience waarbij de bezoekers van vroeg in de avond tot diep in de nacht worden meegenomen in een meeslepend geheel van genres en stijlen. Na jaren van doorslaande succesverhalen in België (check die  video) zijn we super psyched dat de eerste Pias Nites in Nederland in Eindhoven in het Klokgebouw is!

dEUS
Het Belgische dEUS heeft inmiddels al hun zesde album ‘Keep You Close’ in de winkel liggen. Zoals de titel al verraad klinkt dit album wat minder afstandelijk. Het album is ontstaan uit jamsessies in hun studio wat er voor heeft gezorgd dat het dat menselijke gevoel terug heeft gekregen.

Vitalic
Vitalic komt uit Frankrijk en maakt techno. Eigenlijk weet je dan al genoeg. Voor elk optreden drinkt hij drie wodka Redbull om op het zelfde energie niveau als het publiek te komen.  Zelf doet hij daar dan natuurlijk via zijn muziek nog een dikke schep bovenop.

Crystal Fighters
Wie kent ze niet. De bandnaam doet misschien niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar zo gauw de gigantische zomerhit ‘Plage’ ingezet wordt weet je het meteen. Deze Brits/Spaanse band krijgt iedereen aan het dansen! In mei eerder dit jaar verkochten ze onze kleine zaal al probleemloos dik uit. Begint dat belletje al te rinkelen?

Pete Philly
Deze oude bekende heeft een gloednieuwe soloplaat waar hij ongetwijfeld veel van zal spelen. Hij heeft zichzelf zowel op tekstueel, muzikaal als vocaal gebied overtroffen en laat dit met een frisse nieuwe band zien en horen. Overigens speelt Pete Philly op 26 oktober ook een volledige set in de kleine zaal. Het mag dus duidelijk dat dit een gevalletje wederzijdse liefde is tussen Pete en Eindhoven!

Balthazar
Het Belgische Balthazar zit na hun succesvolle debuutplaat (Music Industry Award voor "Beste Album 2010"!) weer middenin het opnameproces van een nieuw album met vele prachtige indieliedjes. Maar eerst gaan ze jou overdonderen met hun befaamde live présence, zoals ze die ook al twee keer eerder in de Effenaar lieten zien!

Gerelateerde evenementen