Masterclass Marc Ribot


Gitarist Marc Ribot geeft op verzoek van bkkc en Axesjazzpower een masterclass

Het rijke CV van Marc Ribot is gevuld met een indrukwekkende lijst namen waarmee hij heeft samengewerkt. Tom Waits en Elvis Costello zijn de meest bekende artiesten die gebruik maakten van zijn kwaliteiten. Iets minder mensen zullen hem kennen van zijn werk als sidekick van avant-garde componist John Zorn. De unieke, persoonlijke sound die hij gecreëerd heeft blijkt al jaren lang een verrijking voor diverse muziekstijlen zoals jazz, rock en punk. Kenmerkend zijn de gierende en grommende solo’s, afgewisseld met rustige, melodieuze partijen.

De masterclass die Ribot geeft eist van de deelnemers ervaring in het experimenteren met rock- en/of jazzpartijen. Het doel van de workshop is het verbeteren van de vaardigheden en technieken van de deelnemers aan de hand van zijn eigen werk en dat van diverse andere musici, waaronder John Zorn en Ornette Coleman. Zijn voorkeur gaat uit naar een interactieve masterclass, waarbij de studenten concrete vragen voorbereid hebben en van te voren weten wat ze willen leren. Hoewel Ribot zijn sporen verdient heeft als gitarist, staat de masterclass ook open voor andere muzikanten.

De masterclass vindt plaats op maandag 7 november 2011 en start om 13:30 uur (De Effenaar | Eindhoven). Om kwaliteit te garanderen is er slechts een zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Brabantse deelnemers hebben voorrang, dus wacht niet te lang en meld je snel aan!

Aanmelden kan bij Rick Hoedemaker: r.hoedemaker@bkkc.nl, 013 7508449