TIKA + I Am Oak + Awkward I


TIKA + I Am Oak + Awkward I

Triple bill van 's-lands indie rock/folks' finest!

Het is winter, het tikt inmiddels tegen kerst. Een ideale periode om onze kleine zaal te verwarmen met het beste dat Nederland te bieden heeft op het gebied van indiefolk en rock. We presenteren je vanavond een prachtige triple bill met TIKA, I Am Oak en Awkward I.

TIKA
TIKA maakt prachtige alternatieve rock met hier en daar een subtiel alt. country geluid. Marien Dorleijn en David Pino (frontmannen van respectievelijk Moss en El Pino & the Volunteers) trokken afgelopen januari naar het Canadese La Peche om daar met lokale muzikanten een album te maken. Het resultaat noemden ze TIKA en de samenwerking blijft zeker niet bij één keer. Het ‘In A Cabin With’-album klinkt als een zeer geslaagde verzamelaar van zowel Moss als El Pino and the Volunteers.

I Am Oak
I Am Oak won dit jaar de 3voor12 Award voor beste album voor het prachtige ‘Oasem’. En terecht! Deze melancholische folkgroep onder leiding van de Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken groeide afgelopen tijd uit tot een van de beste folk noir groepen. Mocht je ze nog nooit aan het werk gezien hebben, denk aan de hoge stem van Antony and the Johnsons met spaarzame elektrische begeleiding waar je kippenvel van krijgt.

Awkward I
Nog zo’n parel. Ditmaal uit het noorden van het land. Djurre de Haan is ook bekend van zijn baswerk in Alamo Race Track, maar kleedt de songs met Awkward I nog verder uit. Tot op het blote bot welteverstaan. Superkwetsbaar, maar ongelooflijk mooi. Luister maar eens naar zijn debuutalbum ‘I Really Should Whisper’. Deze avond heeft alles in zich voor liefhebbers van donkere en verstilde folkmuziek. Warm je op aan deze mannen tijdens misschien wel de meest intieme show van het jaar.  

Het tijdschema ziet er als volgt uit (ovb):

22:10 – 23:00 TIKA
21:00 – 21:50 I Am Oak
20:00 – 20:40 Awkward I