Uitverkocht

Sigur Rós - INNI


concertfilm (75 minuten)


Deze filmvertoning is onderdeel van het 3 Nights in Heaven programma in de Catharinakerk tijdens GLOW.


Intense concertfilm van Sigur Rós in de Catharinakerk

Wegens grote vraag is er een extra INNI voorstelling op zondag 11 december. Voor meer info klik je hier.

Losse kaarten voor INNI zijn uitverkocht.
Bezoekers van het concert van Owen Pallett & Noord Nederlands Orkest krijgen ook toegang tot de film.

 'Inni' is een 75 minuten durende film van Sigur Rós' laatste show voor de sabbatical zonder einddatum van de band vanaf eind 2008. Het is de tweede live muziekfilm van de band, na het grote succes van Heima uit 2007. 'Inni' mag gezien worden als de tegenhanger van de caleidoscopische film Heima, en focust zich volledig op het optreden van de band. 'Inni' is bijna monochromatisch gefilmd en geeft een intiem, bijna claustrofobisch beeld van het optreden. Dichter bij de band ben je nog nooit geweest.

Opgenomen en geschoten tijdens twee nachten in Alexandra Palace in Londen, aan het eind van de wereldtour rond hun vijfde en laatste album  'Með suð í eyrum við spilum endalaus', laat 'Inni' de band zien op de top van hun kunnen. Voor het eerst vastgelegd op film met alleen de vier kernleden sinds de band werd bijgestaan door strijkkwartet Amiina aan het begin van deze eeuw. 

'Inni' werd geregiseerd door Vincent Morisset (o.a Miroir Noir van Arcade Fire ). Hij versterkte de sfeer van de film door het orginele digitale materiaal op16mm film over te zetten, en dat  dan weer  te filmen door bijzondere lenzen en gevonden voorwerpen. Het zorgt ervoor dat 'Inni' er uitziet alsof het  oude opnames zijn. De sfeer van de film wordt versterkt door het prachtige decor van de Catharinakerk en het specialistische geluids en videosysteem dat voor de vertoning wordt gebruikt.

Deze filmvertoning is onderdeel van het '3 Nights in Heaven' programma in de Catharinakerk tijdens GLOW, dat een samenwerking is tussen Muziekgebouw Eindhoven en de Effenaar.