Uitverkocht

Black Lips (uitverkocht)


+ The Chase Club


Black Lips (uitverkocht)

De vuige 60's sound van The Sonics en de punk van Ramones gecombineerd met ijzersterke popliedjes.

Nóg zo'n droom die uitkomt in de 40 jaar Effenaar feestperiode. Een vet concert organiseren in het grootste indoor skatepark van Europa. Niet alleen een geweldige voorbode van een innige samenwerking, maar ook weer een mooi voorbeeld van het Effenaar voornemen om met intieme concerten de stad in te trekken.

Het zou een understatement zijn als we zeggen dat we bij de Effenaar en bij AreaFiftyOne erg fan zijn van Black Lips. We zijn gewoon erg waus van die band. Net als van lotgenoten als Thee Oh Sees, Jay Reatard, Wavves en Ty Segall trouwens. 

Wij werden fan toen de band 'Let It Bloom' uitbracht op één van onze favoriete labels In The Red. De doorbraak kwam echter toen VICE hen adopteerde voor hun 'Good Bad Not Evil' album uit 2007. Maar nu is er een fantastische nieuwe plaat boordevol vieze fuzz, brullende meezingers en lekkere hooks, maar bovenal ijzersterke liedjes: 'Arabia Mountain'.

Voor het nieuwe meesterwerk werkte Black Lips met producer Mark Ronson (beroemd geworden met 'Back In Black' van Amy Winehouse) die Beyoncé liet wachten om aan dit project te werken. In de praktijk een gouden combi, want beiden staan bekend om hun voorliefde voor jaren zestig punk, oude opnametechnieken en een gruizige retrosound.

Maar wij gaan vanavond natuurlijk voor de zwetende, dampende, en rockende live ervaring. Optredens van Black Lips zijn berucht omdat ze vaak ontaardden in een grote zatte bende, openbaar urineren, een vlucht voor de autoriteiten of tongzoenende bandleden. Zeg dus niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl

Wil je weten hoe je bij AreaFiftyOne kunt komen? Bekijk dan dit kaartje!