Dixie Witch + Roadsaw + Sasquatch


Dampende stoner van drie topbands uit de Small Stone Recordings stal.

Stoner rock is terug van nooit weggeweest, dat bewezen de legendarische shows van Fu Manchu en Karma to Burn onlangs nog in de Effenaar. Daarom pakken we vanavond nog eens flink uit met drie topbands van het Small Stone label in de intieme setting van Café Altstadt.

Dixie Witch
Het übergruizige powertrio Dixie Witch onstond in de hoogtijdagen van de stoner rock aan het eind van de jaren negentig en dat is nog altijd te horen. Deze band bleef keihard touren en ontwikkelde een stevige stonermetal sound die kleine zaaltjes platwalst en grote zalen doet schudden. In 2008 stonden de mannen nog op het Roadburn Festival in Tilburg en dat is een keurmerk voor heavy en heel vet, zoals je waarschijnlijk wel weet.

Roadsaw
De heren van deze band mag je gerust oudgedienden noemen. Onlangs kwam het tweede en ongetitelde album uit op het befaamde Small Stone Records label, wat hun totaal aan full lenght releases op 6 brengt. Het vertrouwde concept van brute fuzzriffs a la Kyuss wordt hierop weer wat dieper uitgewerkt. Roadsaw is als een pickup die nooit in zijn vrij staat en altijd gas geeft.

Sasquatch
Deze wilde mannen, want dat betekent Sasquatch, komen uit LA en weten hoe je een publiek in trance brengt met ijle vocalen en herhaling van grote gitaarriffs. Het label Small Stone Records weet als geen ander de kwaliteitsstonerbands te vinden en ook Sasquatch is daarom aan hun stal toegevoegd. En terecht als je het ons vraagt. Is Candybar Planet je ding? Dan smul je van Sasquatch! haren los en gas erop!

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl