Uitverkocht

Tarja


+ Hannibal + Benighted Soul


De enige Nederlandse show van Tarja Turunen, de Finse ex-zangeres van Nightwish!

Liefhebbers van female fronted metalbands opgelet, want dit wordt een sprookjesachtige avond in de grote zaal, met de Finse 'prinses' Tarja in de hoofdrol. Dat ex-Nightwish frontvrouw Tarja Turunen één van de beste metalzangeressen is hoeven we niemand meer wijs te maken. Onder de naam Tarja verovert ze al sinds 2005 solo de harten van duizenden metalfans. Met haar supersterke band welteverstaan, want de heren achter haar weten de punten zeer strak op de ‘i’ te zetten.

De Finse wordt getraind als klassiek sopraan en stapt in 1997 in de heavy metal band Nightwish als frontvrouw. Er is meteen succes en waardering voor haar prachtige stem. In 2003 komt er echter wel een einde aan het sprookje van de symfonische metalband en Tarja. De band gaat zonder haar verder wegens enkele meningsverschillen. Tarja gaat solo met haar nog altijd ongeëvenaarde klassieke metalstrot.

Fast forward naar 2010 en het moment is aangebroken voor alweer het derde soloalbum van Tarja. Het langverwachte ‘What Lies Beneath’ is een daverend succes, kijk maar eens naar de video ‘Until My Last Breath’ op haar website en je bent meteen om. Voor fans van Epica, Within Temptation en Stream of Passion is een bezoekje vanavond een no brainer.


Tip: wanneer je voorafgaand aan het optreden van Tarja alvast in de sferen wil komen, ga dan naar het Beursgebouw in Eindhoven voor het event Phantasium