The Drums + Cloud Control


exclusieve Nederlandse show!


The Drums + Cloud Control

Bitterzoete indiepop klonk nog nooit zo verfijnd.

The Drums is de indiepop sensatie uit de VS. Met een Britse 80’s sound, veel synths en een zwik licht melancholische prachtsongs komen ze op 12 september met hun tweede album, genaamd ‘Portamento’. 
Als je een band verwacht die exact klinkt zoals hun hit ‘Let’s Go Surfing’ van de eerste ‘Summertime’ EP uit 2009 word je wellicht verrast, want The Drums verloor een gitarist en drummer Connor Hanwick nam zijn positie in. Tegelijkertijd wisselde Jacob Graham van gitaar naar synths. Je snapt het al, het stikt van de prachtige synthesizer- en basloopjes die onder je huid gaan zitten en door je hoofd gaan spoken. Net als een band als Vampire Weekend is The Drums niet vies van Afrikaanse ritmes en gitaarloopjes, dus kijk niet raar op als je ledematen opeens gaan bewegen. De zomer was niet zo best dit jaar, maar The Drums haalt de warmte vanavond nog eens in huis. Boek een tripje naar de zon en zorg vooral dat je die tickets op tijd scoort. Iedereen die van aanstekelijk fijne indiepop houdt, mag vanavond weer eens komen genieten in de grote zaal van de Effenaar.

Cloud Control
Sinds hun album 'Bliss' vorig jaar uitkwam gaat het hard met de mannen en vrouw van Cloud Control. Ze komen uit de bosrijke Blue Mountains nabij de Australische stad Sydney en dat is te horen aan het psychedelische sausje dat er over hun 60's-achtige songs heen druipt. Een flinke dosis galm maakt van hun meerstemmigheid een prachtige waterval van geluid. Luister maar eens naar het heerlijk trippy 'Cold Canary'. Cloud Control deelde al het podium met Foo Fighters en Arcade Fire, dus we hebben door de wol geverfd vlees in de kuip vanavond!