Fool's Gold


+ Okieson


Fool's Gold

Het voorprogramma van Red Hot Chili Peppers dat op knallen staat. Heerlijke met Afrikaanse ritmes doorspekte indiepop band!

Het Californische collectief Fool's Gold komt voor een exclusieve clubshow naar onze kleine zaal. De band rondom zanger/bassist Luke Top en leadgitarist Lewis Pesacov staat aan de vooravond van de grote doorbraak. Het tweede album, 'Leave No Trace' is net verschenen in Europa en de band is vanaf september op tour als support van Red Hot Chili Peppers.

De muziek van Fool's Gold is even swingend als bezwerend. De groep haalt de invloeden voor een belangrijk deel uit Afrikaanse landen als Ethiopië en Congo, hetgeen resulteert in een hoog tropisch en psychedelisch Afro-funk gehalte. Je zou de band kunnen plaatsen in het straatje van Vampire Weekend en Yeasayer, die net als Fool's Gold de inspiratie halen uit Afrika. Ook Paul Simon's Graceland lijkt een grote inspiratiebron.

De band is live een denderend feest. Dat bewezen ze eerder op festivals als Lowlands en Dour en dat zal vanavond in onze kleine zaal niet anders zijn! Luister hieronder alvast de bezwerende afro-indiepop song 'Nadine' of check de website van de band om het nieuwe album te streamen.

Okieson
Het voorprogramma van vanavond komt uit Nijmegen. De betoverende band Okieson die dit voorjaar het prachtige album ‘Some One 'n Some Want’ presenteerde, is langzaam maar overtuigend het Nederlandse clubcircuit aan het veroveren. De plaat werd geheel in country traditie opgenomen in Nashville -waarbij de mannen hulp kregen uit de kringen van o.a. Calexico en Bonny Prince Billy- en bevat prachtige americana songs die mee kunnen met de besten. De besten uit Nashville welteverstaan. Vanavond zal Okieson in een kleine bezetting langskomen en een zeer intieme show geven.