Breek: Drum n Bass o.a. Jade + Chris.SU


line up:Jade (Eatbrain, Citrus) + Chris.SU (Subtitles, Commercial Suicide) + Jake Handz + Nymfo (Commercial Suicide, Breek) + Proxima (Shogun Audio, Breek)


De Hongaren komen! Breek richt vanavond haar pijlen op Budapest, met Jade en Chris. SU als speciale gasten.

Breek komt weer met een dijk van een editie! Na het grote, met vuige rock doorspekte drum and bass avontuur met The Qemists wordt voor deze avond uit een heel ander vaatje getapt. Let wel, van stil staan zal wederom bepaald geen sprake zijn!

Dit maal zullen de rauwe, duistere beats en baslijnen uit Hongarije geïmporteerd worden. Al jaren is in deze contreien een voorliefde voor de stevigere kant van drum and bass, uitermate geschikt dus om hier een avondje Breek mee te vullen. En wie anders kunnen deze taak beter op zich nemen dan grootheden Jade (Eatbrain) en Chris.SU (Subtitles)?

Jade
Jade is bepaald geen nieuwkomer meer als artiest. Langer dan een decennium al gaat zijn muziek over de toonbank, in beweging gebracht door Nederlands eigen Black Sun Empire. Na vele hits op zijn naam te hebben mogen schrijven is hij onlangs met het label Eatbrain van start gegaan. Jade raast dus met een onverminderd tempo door, en dat is maar goed ook.
Een donkere, recht-voor-z’n-raap sound die overbodige poespas achterwege laat is waar Jade om bekend staat. Bereid je dus voor op een flinke portie onbeschaafd beukwerk!


Chris.SU
Chris.SU is medeverantwoordelijk voor de bekendheid die de Hongaarse scene tot op de dag van vandaag in de drum and bass wereld geniet. Doorgebroken in 2002, en sindsdien niet meer uit het genre weg te denken. Zijn stijl is breed te noemen, en varieert van aardedonker tot melodisch voortgedreven. Verwacht deze avond vooral een rauw randje, daar staan zijn dj sets om bekend.
Dit jaar zal zijn eerste solo album op het prestigieuze label Subtitles verschijnen. Een volgende stap dus voor zijn al imposante carrière. Hou ‘m in de gaten!

Het moge duidelijk zijn, dat belooft wat. Denk terug aan de optredens van Phace en Dom & Roland, giet hier een Oost-Europees sausje over en je weet wat je te wachten staat!

Residenten Proxima en Nymfo zullen als vanouds zorgen voor de intro en outro van de avond. Rest ons alleen nog dit te zeggen: mis deze editie vooral niet, daar krijg je spijt van!