Club 3VOOR12 Eindhoven: The Sugarettes (in the blend) + Klaus Womb & Penny Super Pony Strip + Nouveau Vélo


Dé clubavond voor de tofste nieuwe Eindhovense bands, gepresenteerd door dé muzieksite van Eindhoven.

Club 3VOOR12/Eindhoven is de showcase van 3VOOR12/Eindhoven waarbij de beste bands uit eigen stad worden voorgesteld. Op 23 september is er een nieuwe editie met drie zeer verschillende bands.

The Sugarettes (in the blend)
The Sugarettes in the blend, beschouw het als een werktitel. Dat doen zij zelf ook. ‘Zij’ zijn Joep van Son en Mariska Louman , het hart van de band. The Sugarettes maken aanstekelijke Indie, Rock en als Mike Dobber, bekend van onder andere Nikoo, achter de knoppen zit ook power rock en noisy shoegaze. Met Mike erbij telt deze mix al drie bandleden van Nikoo waardoor ze het niet zullen laten ook daar een paar nummertjes van te spelen.

The Sugarettes komen later dit jaar met een nieuw album, een plaat die zelfs volgens de altijd bescheiden Joep van Son potten gaat breken. De eerste preview die onder embargo is vrijgegeven, laat daar geen twijfel over bestaan. Ook het improvisatie optreden onlangs in TAC Eindhoven, onder de naam ‘The Sugarettes unplugged’, heeft indruk gemaakt. Zoveel dat ze direct zijn gevraagd om datzelfde kunstje nog eens over te doen op de eerstvolgende Club 3VOOR12/Eindhoven.

Klaus Womb & Penny Super Pony Strip
Deze vreemde eend in de bijt van Eindhoven Rockcity maakt rave met een toegankelijkheid die ook de gewone dance liefhebber aanspreekt. Maar soms ook helemaal niet. Dan is de combinatie van hysterie en het hoge aantal beats per minuut net iets teveel van het goede.

Sterke debuutsingle Disco Disco Disco Disco is een goede kennismaking, omdat het laat zien dat veel herrie ook behoorlijk muzikaal kan zijn. Klaus Womb & Penny Super Pony Strip worden vaak omschreven als electropunk, maar soms ook als: ‘What the fuck?’ (bron: YouTube). En dat is precies de reactie die na afloop te horen moet zijn. Zonder deze pseudonamen teveel te onthullen: een van de crewleden van Klaus Womb & Penny Super Pony Strip is de noisemaker van Nikoo. Vorige keer zorgde het erotisch getinte United-C voor extravaganza, nu is het waarschijnlijk aan dit duo met al zijn kleurrijke fratsen.

Nouveau Vélo
Aiaiaai, wat een heerlijke deunen hebben deze jongemannen opgenomen. Luister maar eens naar hun tracks op bandcamp. Aan de hoes -een minimalistisch courgette stilleven- te zien hebben ze de beruchte plaat van Velvet Underground -met als artwork het banaan stilleven- regelmatig op de draaitafel gegooid. En dat hoor je ook wel een beetje. Rafelige popsongs met een psychedelisch randje. Fijn hoor! Deze boys uit Helmond gaan het popcircuit veroveren, nog dit jaar. Gelukkig zie jij ze het eerst bij Club 3VOOR12 Eindhoven.