C.W. Stoneking & His Primitive Horn Orchestra


+ Ben Caplan & The Casual Smokers


Stoneking houdt van Eindhoven en Eindhoven houdt van Stoneking

De Australische blueszanger/gitarist C.W. Stoneking komt terug naar Eindhoven. Na zijn intieme ‘carnavalsshow’ in het Klokgebouw op het Strijp-S terrein in maart, is het nu de beurt aan de kleine zaal van de Effenaar.

C.W. Stoneking is geboren en getogen in de leegte van het dunbevolkte Australië. Volgens collega Seasick Steve is Stoneking verdwaald in de jaren twintig en dertig en dat is op zijn albums te horen. Op 'Jungle Blues' komt hij met een ratjetoe aan stijlen voor de dag, zoals vooroorlogse country, blues, hillbilly, jazz, calypso en andere folklore. Dit zijn de stijlen die de in Australië woonachtige artiest al jaren inspireren.C.W. Stoneking wordt begeleid door het Primitive Horn Orchestra; zijn dixie blazers die de traditionele blues- en jazzmuziek van de jaren twintig en dertig combineren met vaudeville, exotica, hillbilly, country en Caribische muziek. Dat klinkt als een chaotische mengelmoes, maar neem van ons aan dat deze muzikanten betoverend goed zijn.

Ben Caplan & The Casual Smokers
De strot van baardmans Ben Caplan klinkt zelf minstens zo doorrookt als de naam van zijn begeleidingsband ‘The Casual Smokers’. De Canadees wordt daarom niet zelden vergeleken met Tom Waits, en eerlijk is eerlijk; beide mannen maken tijdloze muziek die varieert van crooners, rauwe blues, swingende gipsy en de varianten daartussen. Ben Caplan grijpt net als C.W. Stoneking terug op een verleden vol heroïek, romantiek en pure liedjestovenarij. En dat klinkt heel fijn!