Fanfare Ciocarlia


+ Amariszi


De befaamde speedfanfare keert op volle snelheid terug op het Effenaar podium.

Alle liefhebbers van balkan beats, russendisco en zigeuner fanfares opgelet! De befaamde speedfanfare Fanfare Ciocarlia uit Roemenië, keert op volle snelheid terug op het Effenaar podium!

Deze Roma zigeuners zijn zo mogelijk nog onstuimiger dan de blazers van Goran Bregovic: het uit het oosten van Roemenië afkomstige Fanfare Ciocarlia. Hun dorp heet Zece Prajini en telt net geen vierhonderd inwoners, voor het merendeel zigeuners. ’s Avonds, als de wind gaat liggen, steken ze de koppen bij elkaar en spelen muziek. Duizelingwekkende tempo’s en onweerstaanbare ritmes. Muziek voor bruiloften, begrafenissen, feesten en partijen. Over de twaalfkoppige Fanfare Ciocarlia zijn inmiddels twee films gemaakt, allebei meer dan terecht bekroond met belangrijke filmprijzen. Daarnaast leverden ze een groot deel van de muziek voor de succesfilm ‘Gegen die wand’. Dat belooft wederom een sensationeel optreden te worden!

Amariszi
De opwarming wordt vanavond verzorgd door de talentvolle Nederlandse band Amariszi. Amariszi is één groot avontuur. Het geheime recept van deze band zit ‘m in de details: een tikkie traditioneel, een snufje ska en een dikke portie polderbalkan.