7Zuma7 + Candybar Planet


Uit de riolen van Eindhoven revisited!


+ Mozes and the Firstborn + Radar Men From The Moon + super special 7Zuma7 suits by Loose


7Zuma7 + Candybar Planet

In het kader van 40 jaar Effenaar

Tijdschema (ovb):
7Zuma7 22:30 - 23:30
Candybar Planet: 21:10 - 22:10
Mozes & The Firstborn: 20:05 - 20:50
Radar Men From The Moon: 19:15 - 19:45

De ‘Uit de riolen van Eindhoven’ avonden in de Effenaar boden eind jaren negentig plaats aan de smerigste rock n’roll en stoner bands uit Eindhoven. En die waren er dan ook in overvloed! Vanavond blikken we terug op die legendarische shows en vieren we 40 jaar Effenaar. En dat doen we met de grootste helden van toen: 7Zuma7 en Candybar Planet!

7Zuma7
De schitterende hoes van glitterpapier, de pakken met vlammen, de bakkebaarden en de grote buizenversterkers op 11. De Eindhovense space- en stoner rockformatie 7Zuma7 is, dik tien jaar na hun opheffing, nog altijd een legendarische naam in binnen- en buitenland. De rockgroep speelde o.a. op Lowlands en Dynamo Open Air. Alle originele leden maakten al voor 7Zuma7, dat aanvankelijk Nymphoid Barbarians From Dinosaur Hell heette, furore in bands als 35007, Apemen en Alabama Kids. Zanger Jerry van Eijck woont inmiddels al weer even in the states, maar als hij hoort dat de Effenaar 40 jaar bestaat en of 7Zuma7 voor die gelegenheid misschien op het feest wil komen spelen is er geen twijfel!  In hun vijfjarig bestaan (1995-2000) kende de rockband maar liefst zeven leden. Er werd namelijk maar liefst drie keer van bassist gewisseld. We zijn trots te melden dat origineel lid Nick Sanders vanavond de bas beroerd. En natuurlijk zijn huiveringwekkend mooie strot waar hij later in de band Suimasen het land mee veroverde. Ook drummer Jacco van Rooy stapte na het einde van de zuma’s over in Suimasen en drumde zelfs een tour bij het Noorse Motorpsycho. Trek het 7zuma7 album ‘Deep Inside’ nog maar eens uit je platenbak. Of lag die nog onder de naald?

 

 

 


Loose
Wie erg goed is met naalden, dat is Loose! De befaamde 7Zuma7 podiumpakken, een belangrijk onderdeel van het imago van de band,  zijn van haar hand. Voor deze eenmalige reunieshow zal Loose nieuwe super speciale pakken ontwerpen! De Loose pakken ken je onder andere ook van Band Zonder Banaan, Lijn7, Jovinck & The Voederbietels, Foam en natuurlijk Lucy Dee’s Angels. Koop je je kleding bij LOOSE, dan loop je niet het risico dat je een week later iemand anders in jouw broek ziet lopen. Elk kledingstuk is uniek. Bovendien kan je de gala- of trouwjurk van je dromen werkelijkheid laten worden. LOOSE verwezenlijkt op verzoek jouw idee, uiteraard met een LOOSE  signatuur.

Candybar Planet
Een andere band uit de riolen van Eindhoven is Candybar Planet. Ook deze mannen behoorden in de jaren negentig tot de neus van de Eindhovense gitaarzalm, berucht vanwege hun beukende grooves a la Kyuss, hersensplijtende gitaarsolo's en de heerlijke soulrockstrot van zanger Richard Plukker. Ook zij stopten aan het begin van deze eeuw. In 2005 gaf de band nog wel een extra lange en vlammende reünie tijdens de opening van de nieuwe Effenaar. Candybar Planet bracht slechts één EP en één volwaardig album uit dat de naam ’32 BITCH’ kreeg en die schijf staat net als ‘Deep Inside’ van 7Zuma7 in menig Eindhovens platenkast! De mannen zijn dit jaar al weer op een podium gespot en het zou zomaar kunnen dat er binnen niet al te lange tijd eindelijk een opvolger komt voor de Rockcity klassieker ‘32 BITCH’. Wie weet, misschien komen er vanavond wel tracks voorbij die je nog nooit gehoord hebt. Stoner rock is terug van nooit weggeweest tijdens deze bijzondere 40 jaar Effenaar show.

Mozes and the Firstborn
Tegenover al deze stoner mannen met lang CV, zetten we vanavond een jonge band uit de Eindhovense riolen van vandaag: Mozes and the Firstborn. Deze heren presenteerden hun 'I Got Skills' album begin dit jaar als kwartet en zoeven sinds kort door het clubcircuit als trio. Denk garage, denk indie, denk vet lekkere rocksongs.Radar Men from the Moon
Deze mannen uit Sint-Oedenrode weten waar de stonerklepel hangt! Dat bewezen ze eerder al met hun band Boners Inc. Toen de zanger van die band eruit stapte, besloten ze als trio op de spacerocktoer te gaan en dat lukt belachelijk goed. Het bewijs daarvoor is het net uitgebrachte debuut Intergalactic Dada & Space Trombones. Het was even wachten op de opvolgers van 35007, maar dat wachten wordt nu stevig beloond. Een dikkere openingstrip van deze avond is er in onze regionen niet te vinden, dat is zeker.