D.A.F. - Deutsch-Amerikanische Freundschaft (Exclusieve BENELUX show! )


Verschwende deine Jugend Tour


+ No More


D.A.F. - Deutsch-Amerikanische Freundschaft (Exclusieve BENELUX show! )

D.A.F. keert speciaal voor 40 jaar Effenaar terug met een exclusieve BENELUX show!

In 1981, nu 30 jaar geleden bracht D.A.F. hun twee meest invloedrijke albums 'Alles Ist Gut' en  'Gold Und Liebe' uit. Deze albums vol vernieuwende Elektronische Körpermusik zijn van grote invloed op latere genres als techno en house en electro pop duo's als Soft Cell en Pet Shop Boys. Dit zijn D.A.F.'s  eerste albums waarop ze opereren als duo met electronica, drums en zang. Tussen 1978 en 1980 oppereerde DAF namelijk als experimentele vierkoppige band.  

Het tweede optreden van de groep in de Effenaar op 24 oktober 1981 (vandaag op de kop af 30 jaar geleden dus) bracht dan ook een grote schok teweeg bij het aanwezige publiek. Waar er in 1980 nog een band met electronica en gitaren op het podium stond, sleepte D.A.F. deze keer opeens een grote stapel cassettedecks het podium op. Ieder nummer werd er een nieuwe cassette aangezet. Toch wist het duo met hun mechanische beats, podium persoonlijkheid en fysieke energie de uitverkochte Effenaar helemaal op zijn kop te zetten.


Gabi Delgado-López en Robert Görl keren na 30 jaar dus voor een exclusieve BENELUX show terug naar de Effenaar in hun Verschwende deine Jugend wereld tour. Verwacht dus een energieke show die put uit 30 jaar D.A.F. geschiedenis inclusief grote hits als 'Der Mussolini', 'Der Rauber und der Prinz', 'El Que', 'Der Sherrif' en 'Du Bist DAF'.

Het was al een feest voor de echte liefhebbers, maar het is écht compleet nu het klassieke Duitse electro duo No More bereid is gevonden de avond te openen. Zij braken in 1981 door met hun zeer vermaarde new wave club classic ‘Suicide Commando’ (waarnaar inderdaad de bekende Belgische cybergothic band is vernoemd). Eind jaren '90 werd de groep herontdekt door de electroclash scene onder aanvoering van DJ Hell. De hernieuwde aandacht zorgde voor een reünie, en vorig jaar verscheen er zelfs een gloednieuw No More album: ‘Midnight People & Lo-Life Stars’.

Hieronder: Poster 24-10-1981 (Rick van Iersel) en foto's Peter Cox