Low Yo Yo Stuff met o.a Frank Lammers


Muziektheater gebaseerd op leven en werk van Captain Beefheart


Noord Nederlands Toneel met: Frank Lammers + The Magic Band: René van Barneveld (ex-Urban dance Squad) + Joost Buis (o.a. The Ex) + Richard Heijerman (Morzelpronk / Sjako) + Wouter Planteijdt (Sjako!) + Dolf Planteijdt (Morzelpromk)


Low Yo Yo Stuff met o.a Frank Lammers

Muziektheater gebaseerd op leven en werk van Captain Beefheart

Om 19.30 begint er een Captain Beefheart bijspijkerquiz in de foyer met mooie prijzen! ben dus op tijd aanwezig!


In het kader van 40 jaar Effenaar keert Ko Van Den Bosch (acteur, regisseur en tekstschrijver voor Alex D'Electrique) terug naar de Effenaar met een muziektheatervoorstelling gebaseerd op het leven en werk van Captain Beefheart. Alex D'Electrique speelde tussen 1988 en 2006 maar liefst 29 maal in de Effenaar! De groep is hier zeer geliefd (en berucht) om de hilarische teksten en extreme theatervormen vol explosies, chaos en verwarring.

Na het doorslaande succes in het eigen Theater de Machinefabriek in Groningen brengt het Noord Nederlands Toneel met ‘Low Yo Yo Stuff’ nu dus de 30ste Ko van den Bosch voorstelling naar de Effenaar!

In ‘Low Yo Yo Stuff’ vertolkt Frank Lammers op magistrale wijze Rikkie Black. Deze fan van Captain Beefheart denkt in het hoofd van de Captain te zijn geboren. Het idee achter ‘Low Yo Yo Stuff’ (naar een nummer van Captain Beefheart) is het herwinnen van de artistieke en maatschappelijke vrijheid. ‘Low Yo Yo Stuff’ is een zoektocht naar ‘Lost Record’, het muziekalbum dat Beefheart in 1973 opnam maar nooit is uitgebracht

‘Low Yo Yo Stuff’ is een hallucinerende trip door het leven en de wereld van Captain Beefheart. De vorig jaar overleden Don van Vliet (1941), alias Captain Beefheart, richtte in de jaren zestig Captain Beefheart and The Magic Band op. Hun album ‘Trout Mask Replica’ (1969 geproduceerd door Frank Zappa) zendt een schokgolf door de toenmalige pop-, rock- en bluescultuur. Zijn muziek schuurt ongemakkelijk tegen de blues, acid-rock en free jazz aan. Als self-made muzikant smeedt hij een eigen muziekstijl, waarin aardsheid gekoppeld wordt aan complexe ritmes, surrealistische teksten en een eigenzinnige voordracht. In 1982 stopt Captain Beefheart abrupt met optredens en legt zich toe op de schilderkunst.

Tekst, regie en toneelbeeld Ko van den Bosch, spel Frank Lammers, The Magic Band: René van Barneveld (gitaar), Joost Buis (trombone, lapsteel), Richard Heijerman (drums), Wouter Planteijdt (gitaar), Dolf Planteijdt (gitaar), geluid Chris Mertens.