Comedy Night: Comedytrain met Peter Pannekoek + Martijn Koning


Iedere tweede zaterdag van de maand: comedy in de Effenaar.

 Martijn Koning (1978) maakt al meer dan zes jaar de comedy podia onveilig, sinds 2006 als lid van Comedytrain. Daarbij combineert hij snedige one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd die afwisselend pijnlijk herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig.

En zoals zoveel leuke dingen in de wereld, begon het allemaal onschuldig en uit verveling. In de zomer van 2004 gaat Martijn op een podium in Amsterdam verhaaltjes en grapjes vertellen, omdat hij die dag niks beters te doen heeft. Het blijkt een revelatie, niet in het minst voor hemzelf en vol overgave stort hij zich in het avontuur. In korte tijd weet hij met zijn eigen teksten naam te maken en staat hij o.m. op de Uitmarkt, Laughing Matters en Lowlands. Daarnaast schrijft Martijn teksten voor televisieprogramma’s zoals Dit Was Het Nieuws. Wanneer hij in 2006 wordt aangenomen bij Comedytrain, gaat een droom in vervulling. In het walhalla van de Nederlandse comedy kan hij zich verder ontwikkelen tussen gelijkgestemde zielen. Doe er je voordeel mee.

 

Het is nog niet zo lang geleden dat hij zijn paspoort moest laten zien als hij drop wilde kopen bij de kruidenier, maar ook kleine jongens worden groot – desnoods figuurlijk. Peter Pannekoek (1986) is één van de up & coming talenten van de Comedytrain. Hij is ontwapenend, analytisch, eerlijk, persoonlijk en hij stand-upt tegen een tempo waar je niet goed van wordt. Of zoals de Volkskrant schreef: ‘Pittige humor als medicijn tegen alle kwalen’.

Met deze pittige humor won hij het Amsterdams Kleinkunst Festival Comedyconcours 2006. Enkele maanden later sluit hij zich aan bij Comedytrain maar daar laat hij het niet bij. Pannekoek is jong, snel, scherp, veelzijdig, donor, productief, man, betrokken, vilein, intelligent, lief, paranoïde, druk en wil vooral veel en als het even kan… nog meer. Zo heeft hij al mogen optreden in Nederland, België en Nigeria. Hij droeg bij aan het ontwikkelen van televisieformats, scenario’s, las columns voor bij Radio 538 en schreef stukken voor o.a. Propria Cures. Tevens schreef hij mee aan een televisieprogramma van Najib Amhali en Dit Was Het Nieuws. In 2010 speelde hij zijn eerste soloshow in de theaters, De Laatste Pannekoek. Maar ook in Toomler is hij nog steeds met grote regelmaat te zien. Tenzij u achterin zit!