The Clash of the Cover Bands


The BENELUX Edition 2011


Halve Finale Regio Zuid


 

The Clash of the Cover Bands is al vele jaren de grootste bandcompetitie en dé zoektocht naar de beste en populairste coverband. Tijdens de leerzame en spannende weg die de coverbands gedurende hun deelname af leggen, groeit niet alleen de kwaliteit van de bands, maar ook de betrokkenheid van het publiek en de enorme exposure. De internationale belangstelling neemt elk jaar toe, daarom vanaf 2011: The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition!!!

Initiatiefnemer en organisator John Van den Borne kijkt terug op 7½ jaar The Clash of the Cover Bands: “De ideologie waarmee we 7½ jaar geleden zijn begonnen, hebben we al in een vroeg stadium verwezenlijkt: met The Clash of the Cover Bands bieden we talent de beste, toonaangevende podia van Nederland om gehoord te worden. In het coverbandcircuit schuilt enorm veel talent, maar de bands verkeerden vaak in de anonimiteit. Met The Clash of the Cover Bands hebben we die anonimiteit definitief doorbroken.”

De zoektocht naar de beste en populairste coverband van Nederland neemt ook steeds grotere vormen aan. John: “Eén van onze doelstellingen was dat een The Clash-band zou doordringen in de nationale hitlijsten, dat hebben we in 2008 bereikt met de hitsingle Babica van Rattlesnake Shake, Dark Visions van Present Danger en inmiddels ook met Mash Up The Pieces van PitchLight. Bovendien hebben we in de eerste 3 jaar vaste voet aan de grond gekregen in de Nederlandse muziekscène waarin The Clash of the Cover Bands een begrip is geworden. "Elk jaar melden zich meer bands aan dan dat wij kunnen plaatsen. Daarom vindt er al een intensieve voorselectie plaats." Ook de internationale belangstelling voor het concept nam elk jaar toe, bijvoorbeeld vanuit België, Duitsland en Australië. Daarom vanaf nu, 2011, The Clash of the Cover Bands, The BENELUX Edition!!!

Zondag 27 november – Effenaar in Eindhoven:

- De Bijtels: Allround coverband uit Alphen
- Area45: Classic Rock coverband uit Landgraaf
- Joost de Lange Rock/Blues Experience: Rock and Blues coverband uit Middelburg
- Out of the Basement: Allround coverband uit Eindhoven
- Up Yours: Rock coverband uit Asten
- IR!S: Rock coverband uit Breda
- Ghost Division: Sabaton tribute uit Roosendaal
- Back in Bizznizz: Rock coverband uit Tilburg
- Fueled Up: Rock coverband uit Eindhoven
 

Stond eerder in