Afgelast

The Horrors (afgelast)


Deze coole Britten zorgen niet voor nachtmerries, wel voor verrassingen!

En de prijs voor de mooiste albumhoes van 2011 gaat naarrrrrr…The Horrors! De Volkskrant noemden hun ‘Primary Colours’ uit 2009 de beste Britse rockplaat sinds tijden en daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn. ‘Skying’ heet hun op 11 juli te verschijnen nieuwe album en als de songs daarop net zo briljant zijn als de hoes, dan zit het heel erg snor!  

In 2007 waren ze er opeens, The Horrors. De Britten presenteerden op debuut ‘Strange House’ een stevig geluid dat het midden hield tussen garage en punk, maar met name de kwaliteit van de nummers viel meteen op. Met ‘Primary Colours’ uit 2009 werden die nummers voorzien van een gepolijster, psychedelischer en dieper geluid en dat zorgde voor de doorbraak van The Horrors.

De mannen mengen Dick Dale surfloopjes met The Cure vocalen en typisch Britse synthloopjes die je meetrekken in de bizarre maar fijne luistertrip. 80's maar toch modern en vooral erg cool! Volgens insiders die al naar geheime try-out shows gingen in Londen slaan The Horrors opnieuw een flinke zijweg in met het door hen zelf opgenomen ‘Skying’.  Van The Horrors krijg je misschien geen enge dromen, maar ze zetten hun fans wel regelmatig op het verkeerde been en dat is ontzettend cool! Luister hieronder alvast het nieuwe album!