Comedytrain: Daniël Arends


met: Blessuretijd


Comedytrain: Daniël Arends

De aftrap van de nieuwe serie Effenaar Comedytrain (iedere tweede zaterdag!) is meteen een klapperrr!

Daniël Arends wordt op 15 oktober 1979 in Jakarta geboren. Een complete verrassing, met name voor zijn Indonesische ouders die het verre van breed hebben. Daarom groeit hij, onder de hoede van meer welvarende luitjes, op in Bussum-Zuid.

Vervolgens meldt hij zich bij de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam waar hij deel uit maakt van de cabaretgroep Vier Gasten. In 2003, na zijn opleiding, sluit hij zich aan bij Comedytrain. Hij ontpopt zich tot één van de grote nieuwe talenten in Toomler, gewapend met een vlijmscherpe tong, een op bizarre wijze toch sympathieke dosis arrogantie en een meesterlijke timing. Geen wonder dat het vervolgens snel gaat. Heel snel.

In 2006 toert hij in een dubbelprogramma met Jan Jaap van der Wal door het land, in 2007 is hij op televisie te zien in de serie Comedytrain Presenteert... bij de VARA en nog datzelfde jaar overtuigt hij pers en publiek met zijn eerste avondvullende theatershow Joko 79. En nog een dik jaar later komt hij alweer met een tweede show, Geen Excuses, die hem prompt een nominatie voor Neerlands Hoop oplevert, de prestigieuze prijs voor nieuw cabarettalent. Een blijvertje, kortom. Dit seizoen is Daniël met zijn derde programma Blessuretijd in het land te zien.

Geboren worden, naar school, studeren, werken en met kerst naar de schoonfamilie. Alles volgens afspraak. Zoals het hoort. Zo doen we, ademen, leven we. Alles om de lieve vrede te bewaren. In Blessuretijd gaat Daniël Arends verder. Op zoek naar de plek die de schaamte en de angst voorbij is. Wat gebeurt er als de druk wordt opgevoerd? Als we de lieve vrede de oorlog verklaren? Wie houden zich dan nog staande?