Steve Earle & The Dukes (and Duchesses)


featuring Allison Moorer


Legendarische country cowboy met extra lange rockshow in de grote zaal

Om te zeggen dat singer-songwriter Steve Earle een bewogen leven achter de rug heeft is een serieus understatement. De Amerikaan overwon drugs, zat in de bak, is acteur, won meerdere Grammy Awards, heeft een discografie waar je ‘uuuuuuu’ tegen zegt en speelt nog altijd rustig 200 shows in een jaar. Akoestisch of met één van zijn bands, het maakt de beste man allemaal niet uit!

In de Effenaar pakt Steve Earle groots uit in de grote zaal. Niet alleen zijn band The Dukes (and Duchesses) komt mee voor een 2,5 uur durende rockshow, ook zijn vrouw Allison Moorer is van de partij. Heel wat anders dus, dan de intieme soloset die hij in 2009 afleverde tijdens een Close Encounter With…’ avond in het Muziekgebouw. Earle heeft dan ook net een nieuw, bij vlagen lekker rockend album uit, dat de ironische titel ‘I’ll Never Get Out Of This World Alive’ draagt. Het is een bekend liedje van countrylegende Hank Williams dat Earle al jaren met veel plezier uitvoert. De versie van Earle heeft natuurlijk wel stevige drums en komt live ongetwijfeld voorbij vanavond.

Net als een flinke drugsverslaving, het maken van country met bij vlagen veel zwarte humor en een ontzettend groot muzikaal hart heeft Steve Earle nog iets met Hank Williams gemeen. Hij is al bij leven een legendarische cowboy. En die cowboy komt in de Effenaar dik twee uur de parels uit zijn oeuvre spelen. Genieten!