Heather Nova


Show in het kader van 40 jaar Effenaar.


+ Sara Johnston


Heather Nova

Enige NL clubshow van de engel van Bermuda naar aanleiding van nieuwe album ‘300 Days at Sea’

De op Bermuda geboren zangeres Heather Nova heeft als bekendste handelsmerk haar hoge, sirene-achtige stem waardoor ze vaak met Kate Bush of Tori Amos vergeleken wordt. Sinds haar doorbraakalbum 'Oyster' in 1995 bestookt ze ons onophoudelijk met prachtige platen. 'London Rain', 'Maybe an Angel', 'Truth and Bone' en 'Walk this World' zijn slechts een greep uit de lange rij hitsingles van de afgelopen 10 jaar.

In mei dit jaar bracht de zangeres een nieuw album uit onder naam ‘300 Days at Sea’ en op de 22e van die maand speelde ze nog werk van dat album tijdens een prachtige editie van 2 Meter Sessies in Utrecht. Kijk hier naar wat nummers die Heather speelde.

In 2006 en 2008 stond ze al eens in een uitverkochte Effenaar en gaf twee wonderschone concerten die de aanwezigen nog lang zullen heugen. Overigens stond ze ook al in 1994 en 1995 op de Effenaar planken. We kunnen dus met recht spreken van een door de wol geverfde muzikante en een meer dan waardige show in het kader van 40 jaar Effenaar! Heather Nova -geboren als Heather Allison Frith- staat voor popmuziek in een pure en strelende vorm die ze ook live op adembenemende wijze kan brengen. Komt dat luisteren!

Sara Johnston
Sara Johnston maakte in de jaren negentig deel uit van de experimentele hiphop-band Bran Van 3000, maar kiest de laatste jaren steeds meer voor haar eigen carrière als singer-songwriter. Haar prachtige debuutalbum ‘Sleeper’ uit 2008 gooide hoge ogen en er wordt dan ook vol verwachting uitgekeken naar haar binnenkort te verschijnen ‘Tresspassing’. Haar ‘backing band’ belooft alvast een hoop moois, want met oud Queens of the Stone Age-lid Gene Trautmann op drums zit het ritmisch in ieder geval snor. Een gewaagde keuze van Heather om deze getalenteerde dame als voorprogramma mee te nemen!