A Place to Bury Strangers + Nikoo


A Place to Bury Strangers + Nikoo

Nieuw album van deze shoegaze helden is onderweg. Voor een galmend en gruizig voorproefje kun je alvast in de Effenaar terecht!

De 80’s shoegaze aanhang van Jesus and the Mary Chain en My Bloody Valentine is ongetwijfeld fan van deze heren die de term hard, galm en noise nieuw leven in blazen. A Place to Bury Strangers komt uit New York, en ja, ook Velvet Underground is te herkennen in hun signatuur. Maar ook The Cure komt regelmatig langs en hun immense galm lijkt rechtsreeks afkomstig uit het effectarsenaal van Joy Division.

Zo, genoeg gestrooid met namen. A Place to Bury Strangers heeft namelijk wel degelijk een eigen smoel. Sterker nog, ze maken hun eigen gitaarpedalen! Na hun zelfgetitelde debuut uit 2007 en hun laatste groeibriljant ‘Exploding Head’ uit 2009 is er goed nieuws uit het kamp van deze New Yorkers: Een nieuw album is in de maak! Een stijlbreuk hoeven we gelukkig echt niet te verwachten, maar dat shoegaze weer even helemaal hot zal worden na deze release, staat eigenlijk wel vast. En in de kleine zaal van de Effenaar hoor je ongetwijfeld alvast een voorproefje van dat nieuwe album, waar in de diepe galmput ook echt wel weer een paar parels van popliedjes te ontdekken zullen zijn.

Nikoo
We zullen het niet hebben over het best bewaarde indierock geheim van Eindhoven, want Nikoo is al lang geen geheim meer. Sinds de release van hun gratis te downloaden debuut ep en de daaropvolgende release van het minialbum Friends & Family gonst het alleen maar harder rond deze noiserock band. Live shows van Nikoo zijn spaarzaam, maar frontman Joep van Son en band komen heel graag langs in het voorprogramma van A Place to Bury Strangers. Herrie verzekerd vanavond!