Kitty, Daisy & Lewis


+ The Sharp Tongues


Kitty, Daisy & Lewis

Kitty, Daisy & Lewis hebben een nieuw album 'Smoking in Heaven' en komen het ten gehore brengen in de grote zaal van de Effenaar.

Ze stonden in het voorprogramma van Coldplay, hebben fans als Eagles of Death Metal en Amy Whinehouse en zijn nog niet eens 25. Het is slechts het begin van het wonderlijke verhaal van de twee jonge zussen Kitty en Daisy en hun broer Lewis Durham die hun tweede langspeler ‘Smoking in Heaven’ aan de wereld presenteren..ditmaal met eigen songs!

De drie Londenaren zijn misschien jong, maar hun muziek klinkt zonder meer oud. Niet oud op een soort retorfuturistische manier, nee gewoon oud, als in stoffig, analoog en gezellig. De liedjes worden opgenomen zoals in men vroeger opnam: op tape, zonder computers en zo live mogelijk. Drummer, pianist, gitarist en zanger Lewis verzamelde zelf de aopparatuur uit vervlogen tijden. De jongeman -ook fanatiek verzamelaar van 78 toeren platen- bouwde een studio in het ouderlijk huis met apparatuur uit oude BBC studio’s en nam hun debuut samen met vader Graeme Durham op zoals dat vroeger ging; live en zonder computers. Hij zorgde ervoor dat zijn bandje, met naast zijn zussen papa op gitaar en mama op contrabas, net zo klinkt als de platen uit zijn uitgebreide collectie. Ze mengen daarbij net zo makkelijk oude ska met gruizige R&B. Overigens zijn alle nummers op het nieuwe album zelf geschreven, dus dat belooft nog veel goeds voor de toekomst!

Wat betekent dit live? Feest, maar wel een bijzonder feest. Er wordt geswingd, gezweet en gelachen tijdens shows van het trio, maar de liedjes zijn altijd de kern. Van blues, naar R&B en rechtsaf via ska naar een boogie woogie. En je hebt het niet eens in de gaten, want een show van Kitty, Daisy & Lewis is als een naadloze set van een briljante 50’s dj. De drie wisselen ondertussen  van instrument alsof het een spelletje is. Banjo, slidegitaar, drums, lapsteel, mondharmonica, piano of ukulele, het maakt niet uit Kitty, Daisy & Lewis bespelen het.

The Sharp Tongues
Kitty, Daisy & Lewis worden tijdens deze tour begeleid door het trio The Sharp Tongues, geleid door gitariste Julia Muth. Samen met de broertjes Stewart en Paul Summers maakt zij een supercatchy en zeer eigen potje rock. Denk aan een lekkere rafelige garagesound met punkinvloeden en beregoeie songs waarbij je de tijd compleet uit het oog verliest.