Dotan


+ Rachel Louise


Bekend van zijn hit 'This Town'

Het zou gemakkelijk zijn om Dotan de Nederlandse John Mayer te noemen. Te gemakkelijk, want deze Amsterdammer heeft zijn eigen sound gecreëerd en presenteert dat met verve op zijn debuutalbum ‘Dream Parade’.

Dotan gaat al op jonge leeftijd met zijn neus door de platenbakken en tovert daar grootheden uit als James Taylor, Neil Young en Eric Clapton. Deze grote namen zorgen voor genoeg inspiratie en een droom is geboren: een eigen album. Intussen weet jij natuurlijk al lang wie Dotan is en heb je zijn hit ‘This Town’ voorbij horen komen op de radio of de video gezien op internet. Dat liedje gaat overigens over Los Angeles, de stad waar hij zijn eerste album opneemt in 2010 en onder andere samenwerkte met Michael Chaves, de gitarist van John Mayer! Niet gek dus, dat je af en toe een vleugje Mayer terughoort op de prachtige debuutplaat ‘Dream Parade’. Kom vanavond naar de kleine zaal van de Effenaar om dit supergrote singer-songwritertalent aan het werk te zien en horen, voor hij doorstoot naar het buitenland!

Rachèl Louise 
Deze prachtige dame uit Utrecht is up and coming. Met haar onlangs verschenen EP 'Living in Holland' werkt Rachèl Louise  nu toe naar een debuutalbum, dat geïnspireerd wordt door haar Nederlandse èn Amerikaanse roots. Vanavond hoor je binnen een paar minuten waarom Dotan juist haar heeft meegevraagd op zijn tour.

Kijk hieronder naar video´s die leerlingen van De Rooi Pannen maakten tijdens een workshop ´animatie´. Dotan´s muziek was het uitgangspunt voor deze filmpjes/animaties!