Closer (a Joy Division Tribute from Peter Hook)


in het kader van 40 jaar Effenaar


+ Minny Pops + DJ Dance To The Radio


Closer (a Joy Division Tribute from Peter Hook)

Peter Hook & The Light spelen het gehele Joy Division album 'Closer' in het kader van 40 jaar Effenaar

 

Afgelopen mei gaf ex-Joy Division bassist Peter Hook nog een fantastische show in de Effenaar. Hij speelde met zijn band het Joy Division debuutalbum 'Unknown Pleasures' en keek daarmee terug op het legendarische Joy Division concert van 18 januari 1980. De viering van 40 jaar Effenaar zou natuurlijk niet compleet zijn als Peter daarna niet zou terugkeren om ook het andere Joy Division album 'Closer' in de Effenaar  te spelen, en daarmee recht te zetten wat de vroege dood van zanger Ian Curtis helaas heeft voorkomen. We zijn dan ook heel trots te kunnen melden dat dit het geval is vanavond. Wat ons betreft kan de viering van 40 jaar Effenaar nu al niet meer stuk. En wie weet kijken we over 30 jaar wel heel trots terug op twee legendarische shows van Peter Hook in 2011!

Op 18 januari 1980 gaf Joy Division een legendarisch optreden in de Effenaar. Niet alleen is dit slechts één van de 12 optredens van Joy Division buiten de UK, de show werd bovendien zeer goed gedocumenteerd in historische bootlegs en zelfs op super-8 film!

De support act van die dag waren Minny Pops, de voorgangers van de nederlandse Ultra scene. In dat jaar tekende de groep een contract bij Factory Records. Vanavond is er een langverwachte reunie en staan ze na 31 jaar wederom in het voorprogramma. Minny Pops spelen korte greatest hits set in de Effenaar, oh ja hadden ze die dan? Minny Pops spelen zes of zeven nummers in 20 minuten, het is voorbij voordat het begonnen is. Kom dus op tijd!

Klik hier  voor meer foto's van Closer, door Marco Smeets