Ozark Henry plays Ozark Henry 4 hands


A Close Encounter With...


Ozark Henry plays Ozark Henry 4 hands

Een bijzonder concert van Piet Goddaer (Ozark Henry) en Didier Deruytter.

De concerten die Ozark Henry geeft in de Effenaar zijn altijd bijzonder, vaak zelfs magisch. De muziek van de geboren Vlaming en Henry-frontman Piet Goddaer is dat ook. De uitgestrekte landschappen waarbij electronica en meer tradionele instrumenten hand in hand gaan hebben vaak ook iets etherisch. Maar dan wel zonder kitscherig te worden. Luister bijvoorbeeld nog maar eens naar het prachtige mantra-achtige ‘Indian Summer’ van het album ‘The Sailor Not the Sea’ uit 2004 of naar zijn laatste parel ‘Hvelreki’ uit 2010, waarop de nummers ondanks een diepe galm toch intiem blijven. De zoon van een klassiek componist bewijst keer op keer met nieuwe stijlen als jazz, hip hop en electro prachtige liedjes te kunnen schrijven.

Ozark Henry dat op Goddaer na, regelmatig van bezetting wisselt, komt ditmaal als duo langs. Naast de zanger met de altijd licht hese stem is het Didier Deruytter die net als Goddaer toetsen zal verzorgen. Vandaar de naam Ozark Henry plays Ozark Henry 4 Hands. Vanwege het intieme karakter van deze show zal de grote zaal dan ook gedeeltelijk ‘seated’ zijn. We kunnen spreken van een jubileum, want het wordt alweer de vijfde keer dat Ozark Henry in de Effenaar staat. Pak je agenda er snel bij, want dit gaat bijzonder worden. Bijzonder mooi welteverstaan.

Dit concert is onderdeel van de gezamenlijke concert serie 'A Close Encounter With...'  van Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven. Eerder presenteerden we onder meer CocoRosie, Antony & The Johnsons, Steve Earle, Tom McRae en anderen.