Ralph de Jongh & Crazy Hearts + Tommy Ebben & The Small Town Villains


Jack Daniel’s presents


De 'new wave' van Hollands rootstalent samengevat in een prachtige avond in de kleine zaal van de Effenaar.

Deze dubbeltour is heel speciaal. Waarom? Omdat we te maken hebben met twee uitzonderlijke talenten. De overeenkomst? Beide Nederlandse mannen zijn singer-songwriters die een band om zich heen hebben geformeerd met een stevige rootsy inslag. Nog een overeenkomst? Zowel Ralph de Jongh met zijn Crazy Hearts als Tommy Ebben en zijn The Small Town Villains maken bloedmooie liedjes. Niets meer en niets minder. Vanavond zie je beide zangers aan het werk op een intiem avondje in de kleine zaal van de Effenaar. Inluisteren kan met Ralphs’ nieuwe album ‘More Than Words’ en Tommy’s nieuwe plaat ‘A Whisper to Arms’Ralph De Jongh
Als soloartiest maakt Ralph de Jongh de podia onveilig met vurige blues en prachtige ballads. Het duurt dan ook niet lang voor hij wordt opgepikt door Harry ''Cuby'' Muskee en een tijd het voorprogramma verzorgt voor de legendarische Nederlandse bluesband Cuby & The Blizzards. Zijn ster rijst snel en afgelopen maart komt als kers op de taart zijn goed ontvangen tittelloze album uit. Het talent van deze man is ook vanavond ongetwijfeld te voelen tot achterin de kleine zaal. 

 


Tommy Ebben
Ebben kiest een vergelijkbaar pad. Hij neemt in 2009 een demo op met de naam ‘Old Masters Painted These Moments’ en daarna is het hek van de dam. Al snel formeert hij de band The Small Town Villains om zich heen en krijgt daarmee een steviger geluid met wortels in bluesrock, country en folk. Met zijn nieuwe band brengt Ebben onlangs de plaat ‘Dreamless Slumbers’ uit, opgenomen in een vervallen jaren ‘30 villa waar Ebben tijdelijk bivakkeert. Check het album en luister maar eens wat voor prachtige sounds dat opgeleverd heeft!