Zodiak Commune: Analog Dialogue


Ven + Lady Jack-a-Line vs. The Futurist + Rick angel + D=p+cer


acid / techno / tekno

In noordelijke sferen met Zodiak Commune in de Effenaar

Een half jaar na de succesvolle terugkeer van Zodiak Commune in de Effenaar, laat de organisatie met Analog Dialogue opnieuw van zich horen in het meest eigenzinnige en eigentijdse poppodium van het zuiden. Op zaterdag 25 juni 2011 is het weer feesten en freaken in de kleine zaal van de Effenaar, die voor de gelegenheid weer omgetoverd wordt tot een ruige, mystieke omgeving waar alleen de aller dikste Techno, Acid en Tekno beats gedijen.

Analog Dialogue draait om de gemeenschappelijke ‘roots’ van Zodiak Commune met andere interessante Acid, Techno en Tekno DJ's die hun muziek nèt die andere draai geven. Terwijl de wortels van Zodiak Commune al bijna 18 jaar diep verankert liggen in de Eindhovense underground, reikt de bonenstaak al tot in het verre noorden en ligt een dialoog met de bruisende Groningse underground binnen handbereik. Dit keer zijn het dan ook niemand minder dan DJ Ven (Treats Festival) en Lady Jack-a-Line vs. The Futurist (Magnetic) die samen met Zodiak Commune de Effenaar op zijn kop komen zetten. Voeg daar Rick Angel (Zodiak Commune)en D=p+cer (Zodiak Commune) aan toe en de toon is gezet voor een nacht waarvan je met een smiley van oor tot oor huiswaarts keert.

Ten tijde van de eerste Zodiak Commune feesten hield DJ Ven in en rondom Groningen huis met de succesvolle Happy Joker feesten, die hij vanaf 1997 voortzette onder de welbekende naam ‘Trinity in Technoland’. Zijn frisse technogeluid was al snel niet meer alleen in het noorden, maar op feesten en festivals door heel Nederland te horen. Tegenwoordig is hij één van de mannen achter feesten als Treats Festival, waar ook Lady Jack-a-Line en The Futurist graag gehoorde gasten zijn. Lady Jack-a-Line’s rauwe en soms duistere techno veroverde in 2007 al het hart van vele Acidfreaks en technoheads tijdens het Queensday Festival van Zodiak Commune, maar laat inmiddels ook elders in het land het bloed sneller stromen en de voetjes van de vloer gaan. Back 2 back met The Futurist - mede bekend van zijn Magnetic feesten en releases op Concern Records - brengt ze de Effenaar in hogere sferen met een knallende techno-set met een diepe, experimentele ondertoon.