Ape Not Mice - cd presentatie


+ Isabelle Amé


De frisse Eindhovense jazzpoppers van Ape Not Mice presenteren vanavond hun debuutplaat!

Ape Not Mice is een band die weet te relativeren en het leven niet te serieus neemt. En dat soort bands hebben we hard nodig! Er wordt al genoeg bloedserieuze muziek gemaakt, nietwaar? Hun muziek nemen ze echter wel zeer serieus en dat hoor je terug op het album dat op 15 mei uitkomt; ‘Every Stain Tells a Story’ staat vol met humoristische teksten, prachtige jazzy sounds en natuurlijk met de warme vocalen van frontvrouw Diede Claesen, die in 2009 op youtube werd ontdekt door drummer Mark Vrolings.  

Ape Not Mice was na die ontdekking snel geboren en stortte zich direct op het schrijven van jazzy nummers met een twist. Het motto van de band:  Er zijn al zoveel liedjes over liefdesverdriet dat er best plaats is voor een liedje over een man in glitterpak of het kapsel van Grace Kelly. Kortom, hoe fantasierijker, hoe beter. De teksten gaan dan ook vaak over de ‘knullige’ kant van de dagelijkse bezigheden.

De Eindhovense groep is vast van plan om de wereld te veroveren met hun nieuwe album en als voorproefje brachten ze onlangs al de single ‘Ufo’ uit die je zomaar opeens voorbij kan horen komen op de radio. En kijk ook alvast naar het nummer ‘Like Yeah’ hieronder!