Sublime with Rome


Enige Nederlandse show!


+ Jaya the Cat


Sublime with Rome

Na 15 jaar en 6 miljoen verkochte albums komt Sublime in vernieuwde vorm naar Eindhoven!

Sublime with Rome is de oude band Sublime met een nieuwe frontman die Rome Ramirez heet. Vanaf eind jaren tachtig veroverde de Amerikaanse skapunk band Sublime in rap tempo de underground van L.A. en bracht 3 studio albums uit. In Europa werden de feestelijke boefjes pas bekend toen ze een knaller van een hit hadden met de track ‘What I Got’ uit 1996.

Zanger en frontman Brad Nowell heeft het succes van die single echter nooit meegekregen. Hij stierf vlak voor de release aan een heroïne overdosis en daarna leek het doek gevallen voor de band met misschien wel de grootse skapunk aanhang ter wereld. Niks is minder waar, want anno 2011 komt de band voor de eerste maal langs in de Effenaar inclusief de nieuwe zanger Rome natuurlijk. Als jij gezellig mee komt feesten in de grote zaal, zul je zien en horen dat deze jongeman een meer dan waardige opvolger is voor zijn legendarische voorganger. In juli komt het nieuwe album ‘Yours Truly’ uit, maar dan heb ij de nieuwe tracks al gehoord natuurlijk, in de Effenaar!

De mannen van Jaya the Cat houden van reggae, punk en een alcoholisch drankje in de hand. Hun shows monden dan ook regelmatig uit in dronken feesten, waarbij het publiek net zo hard zingt en swingt als de band zelf. Vandaar dat deze topband bovenaan de lijst stond om de zaal op te warmen voor Sublime with Rome. En dat is gelukt!

Jaya the Cat komt oorspronkelijk uit Boston, maar heeft al heel wat jaren Amsterdam als thuisbasis. Originele leden Geoff Lagadec en David "The Germ" Germain besloten ook maar gelijk twee Hollanders in dienst te nemen na het vertrek van Dave Smith en Ben Murphy in 2003. Jan Jaap Onverwagt neemt de bas voor zijn rekening en Jordi Nieuwenbrug speelt gitaar in ‘the Cat’.  Met zijn vieren zijn ze op dit moment een nieuw album aan het afronden en in de wandelgangen van de studio spoken al termen als ‘briljant superfeest’ en ‘legendarisch’ rond. Je bent gewaarschuwd!