Motorpsycho


Eenmalige show in het kader van 40 jaar Effenaar


Motorpsycho

Effenaar huisband Motorpsycho komt speciaal uit Trondheim overgevlogen voor hun 14e Effenaar show!

Als je van rock houdt en wel eens in de Effenaar komt, dan heb je vast wel eens een concert van Motorpsycho meegemaakt. En waarschijnlijk al veel vaker, want dit Noorse trio is één van de beste psychedelische rockbands ter  wereld.

 Ze hebben niet voor niets een leger fans waarvan de leden zich 'psychonauts' noemen en regelmatig de band door heel Europa achterna reizen! Dat de drie na dik 20 jaar nog steeds heer en meester zijn op het podium bewezen ze vorig jaar mei al in de Effenaar toen ze tourden naar aanleiding van hun briljante rock epos ‘Heavy Metal Fruit’.  Van dat 14e album zal ook nu het een en ander voorbij komen tijdens de eveneens 14e show van de groep in de Effenaar. Net als heel veel ander moois uit het oeuvre van 20 jaar Motorpsycho natuurlijk. Op dit moment wordt  bovendien gewerkt aan een nieuw album, dus verwacht zeker nieuwe trips van onze vriendelijke Noren!

In de jaren '90 al gaven de mannen uit Trondheim al een stel legendarische concerten in de Effenaar (vanaf 1993), waarbij de toegift vaak minstens zo lang duurde als het concert zelf! Ze nemen dan ook de tijd om hun liedjes tot leven te laten komen. Songs worden regelmatig in het midden doorgehakt en opgevuld met een psychedelische rocktrip van een kwartier of meer. Luister maar eens naar Roadworks no. 4: Intrepid Skronk dat onlangs uitkwam en magische live uitvoeringen bevat. Bassist Bent Sæther (bas/zang) en Hans Magnus 'Snah' Ryan verkennen hierop nieuwe hoogten met inmiddels goed ingewerkte drummer Kenneth Kapstad. De Effenaar is speciaal voor Motorpsycho en andersom ook! En daarom vliegen ze speciaal over naar Eindhoven om te vieren dat de Effenaar 40 jaar bestaat.

Speciaal Effenaar vinyl te bestellen en te koop tijdens concert!
Nu al een collectors item! Wat? Nou, een gelimiteerde Motorpsycho uitgave op vinyl, dat! Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Effenaar en de speciale show van vanavond, is besloten om het idee van Roadworks, de live compilaties van de band, eens op z’n Eindhovens te doen. De Noorse rockband heeft de Effenaar in een kleine twee decennia al 13 keer in vuur en vlam gezet en nam die shows bijna altijd op meerdere sporen op. En wie wat bewaart, die heeft wat!

Het resultaat is een sterk gelimiteerde 12" LP, gevuld met vier 'Effenaar uitvoeringen' van nummers die in totaal 40 minuten klokken. De LP is alleen te koop tijdens de show van vanavond. Het bijzondere ‘Effenaar-album’ kost 15 euro, zal in eigen beheer worden uitgegeven en is dus geen officiële Roadworks uitgave.

Wil je nu alvast zekerheid van het feit dat deze schijf bij jou in het platenrek belandt? Dat kan. Via deze pagina bestel je vanaf zaterdag 6 augustus een ticket waarmee je het vinyl op 15 oktober tijdens de show kan ophalen. Je dient hiervoor uiteraard ook een ticket voor de show te hebben. Het vinyl is, voor de late beslissers onder ons, ook op de avond zelf te koop. Maar let wel: OP=OP!