Customs + Hunting The Robot


hosted by Club Fiasco


De Belgische topband Customs komt met een nieuwe plaat en speelt deze zomer een select aantal intieme shows. Voor fans van Editors, Interpol en White Lies.

Ze noemen zichzelf retrofuristen en dat is nog niet eens zo heel verkeerd gekozen. Het Vlaamse Customs klinkt als een moderne echo van Joy Division en Echo & The Bunnymen.

Eerlijk is eerlijk, wel een echo die al drie keer door de bergen op en neer is geweest, want de band heeft eigen smoel genoeg! Hoekige gitaarriffs, slimme poptrucs en een gezonde dosis Belgische bravoure maken dat Customs makkelijk door de Europese douanes komt tijdens hun concerten. In Nederland zijn ze misschien nog niet zo heel bekend maar dat zal niet lang duren; De mannen mogen dit jaar namelijk aantreden op Lowlands. Na hun debuutalbum 'Enter The Characters’ uit 2009 is het 23 september tijd voor het ‘doorbreekalbum’ getiteld 'Harlequins of Love'. Bekijk hieronder de eerste single van dat nieuwe album.

Hunting the Robot
Het Eindhovense Hunting the Robot presenteerde afgelopen februari hun debuut EP in onze kleine zaal en deed dat met zoveel overtuiging dat de telefoon van de bandmanager sindsdien nauwelijks meer heeft stilgestaan. Deze stijlvolle boys zoeken het randje van de popmuziek om er vervolgens met volle overtuiging overheen te springen. Zoiets bijzonders heeft de Eindhovense scene al een tijdje niet voortgebracht!