Uitverkocht

Sabaton + Grave Digger + Powerwolf + Skull Fist


Power Of Metal Tour II 2011


Sabaton, Grave Digger, Powerwolf en Skull Fist voor enige Nederlandse Power of Metal II show naar Effenaar!

Sabaton bestaat een goede 10 jaar en leverde al 6 albums af; deze Zweedse metalheads zijn groot, gevaarlijk en heersers in de power metal scene. De band put letterlijk inspiratie uit oorlog. Het geweld van historische veldslagen is de gemene deler in hun complete oeuvre. Sterker nog, ze noemden hun album ‘The Art of War’ naar het gelijknamige oorlogshandboek van de hand van de Chinese Sun Tzu. Hun muziek is bombastisch en onderscheidt zich ook op het meest recente album ´Coat of Arms´ van andere power metal bands door de diepe stem van zanger Joakim Brodén. In de Effenaar komt de band een exclusieve Nederlandse show geven.

Grave Digger
De Power of Metal Tour II is wel even wat meer dan alleen Sabaton. Vanavond zie je namelijk ook nog wat andere giganten uit de krochten van de power metal wereld. Grave Digger bijvoorbeeld, en dan hebben we het niet over de legendarische Amerikaanse monster truck, hoewel de mannen een net zo vernietigend spoor achterlaten. Deze Duitse powermetal kerels zijn al bezig sinds 1980 en dat hoor je!

Powerwolf
Met leden uit Duitsland, Frankrijk en Roemenië mag je gerust roepen dat Powerwolf een internationale power metal-groep is. Het is daarnaast volstrekt toevallig dat in alle drie de landen wolven voorkomen. En het is weer helemaal expres dat alle teksten van Powerwolf wel iets te maken hebben met de viervoeter die we wolf noemen. De mannen zijn namelijk helemaal gek van heldhaftige en bloedige verhalen waar dit beest  in voorkomt. En dan hebben we het niet over Roodkapje.

Skull Fist
Last but not least hebben we vanavond de oordoppen nodig voor Skull Fist. Denk Iron Maiden, denk Judas Priest, denk jaren ’80 metal. Maar dan wel met flink wat extra rode peper in de reet.Deze Canadezen weten wat hard en vet is, of zoals ze het zelf zeggen: ‘Seriously Serious Heavy Metal Dudes Fighting the World for the Great Good of Rock!’